Afbeelding

Speciale koppelbedden maken samen slapen in tehuizen Avoord mogelijk

Door: Monique Jansen OUD Algemeen

ETTEN-LEUR - Avoord heeft zes koppelbedden ontvangen dankzij Roparunteam Swietelsky Go4Life. Een koppelbed is een logeerbed wat een eenpersoons hoog-laag zorgbed in een handomdraai een volwaardig tweepersoonsbed maakt. 

Eén koppelbed is bedoeld voor hospice Marianahof. Manager Rob Kremer: "Zo kunnen mensen net als thuis een hand vasthouden, tegen elkaar aan kruipen of samen naar muziek luisteren.” Stichting Roparun verspreidt 500 koppelbedden in Nederland. De overige bedden worden verspreid over de verpleeghuizen van Avoord. Vanwege de coronacrisis wordt wel kritisch gekeken of de koppelbedden kunnen worden ingezet. 

Intensieve samenwerking

Roparunteam Swietelsky Go4Life is vorig jaar een intensieve samenwerking aangegaan met hospice Marianahof. Bij deze samenwerking zet team Go4Life zich in voor het realiseren van de zaken waarvoor in de reguliere financiering geen middelen beschikbaar zijn. De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Bremen naar Rotterdam om geld in te zamelen voor projecten die het leven van mensen met kanker kunnen veraangenamen. Dit jaar kon de Roparun niet doorgaan vanwege de coronacrisis. Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief