Overhandiging van de cheque.
Overhandiging van de cheque. Foto: Nieuwe Nobelaer

Nieuwe Nobelaer Musketiers schenken 3.000 euro voor afscheid van oude Nobelaer

Door: Redactie Algemeen

ETTEN-LEUR - Op maandag 18 oktober heeft Wilma Borm van Stichting Art2gether een cheque ter waarde van 3.000 euro ontvangen van de voormalige Nieuwe Nobelaer Musketiers ten behoeve van het grootse kunst- en theaterproject Cirkel van het Leven. 

De cheque werd overhandigd door Hilda Vliegenthart (directeur) en Jolanda Verhees (assistent controller) van De Nobelaer. Het Musketiers-initiatief stamt uit 2012 waarbij werknemers met een vrijwillige maandelijkse inleg een spaarpot hebben gecreëerd voor verschillende bestedingsdoelen. 

Vanuit deze Musketiers-pot werden culturele activiteiten mogelijk gemaakt. Door personeelsverloop is het initiatief een zachte dood gestorven echter het mooie bedrag dat nog in de pot zat, is nu geschonken aan Cirkel van het Leven. De directie van De Nobelaer ondersteunt dit initiatief van harte. Cirkel van het Leven wordt het grote afscheid door en voor Etten-Leur van zijn oude cultuurtempel. Zodra eind maart 2022 het oude gebouw van De Nobelaer vrijkomt, zullen deze grote ruimtes worden klaargemaakt voor de uitvoeringen. 

Het publiek gaat een allerlaatste tocht maken door heel het gebouw waar in elke ruimte een thema uit het leven verbeeld wordt. Jong en oud, muziekgroepen, koren, toneel- en dansgroepen, gilden van Etten en Leur en vele anderen hebben zich aangemeld en komen samen binnen deze grootse happening. Zij gaan deze tocht van geboorte tot dood vormgeven. 

Ook wordt er een kunstproject voor de middelbare scholen aan gekoppeld. Leerlingen van het Munnikenheide College en de KSE gaan aan de slag voor een prachtige expositie waarbij de thema’s van de Cirkel van het Leven aan bod komen. De voorbereidingen gaan van start bij de Kick-off op 30 oktober in De Nobelaer waar alle deelnemers voor uitgenodigd zijn.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief