Het winkelcentrum tijdens Koningsdag in 2019.
Het winkelcentrum tijdens Koningsdag in 2019. Foto: Archief de Bode

Winkelcentrum Etten-Leur krijgt herontwikkeling: Denk mee in online sessie

Door: Monique Jansen Algemeen

ETTEN-LEUR - Het winkelcentrum van Etten-Leur krijgt een nieuwe invulling. De nieuwe eigenaar Unifore Real Estate denkt na over de toekomst. In 2020 nam het beleggingsbedrijf het winkelcentrum over van Wereldhave. Unifore heeft nu projectontwikkelaar RED-O en OPL Architecten ingeschakeld om met alle belanghebbenden in gesprek te gaan. 

Mogelijk komt er een een aangepaste winkelmix met aanvullende voorzieningen die beter aansluit bij de toekomstige behoefte van Etten-Leur en de regio. Ook kijkt men naar de toevoeging van woningen. 

Volgens eigenaar Jeroen van Spaendonck van Unifore is herontwikkeling noodzakelijk. “Het winkelcentrum, gebouwd in 1964 is gedateerd, maar wel goed voor negen procent van het aantal arbeidsplaatsen in Etten-Leur. Daarnaast ontwikkelt de gemeente Etten-Leur zich volop en daar hoort een dynamisch stadshart bij. Een plek waar je wilt winkelen, werken, wonen, ontmoeten en beleven. Wij staan te popelen om deze locatie, met zijn ruime verzorgingsgebied en voldoende parkeerplaatsen in de openbare parkeergarage klaar te stomen voor de toekomst.” 

Minder winkelmeters

De startnotitie voor de opwaardering van het winkelcentrum haakt in op de nieuwe omgevingsvisie van de gemeente Etten-Leur. Voor het winkelcentrum gaat het over het inkrimpen van winkelmeters op de eerste verdieping, de herinrichting van de begane grond en het toevoegen van woningbouw. Huurders, omwonenden en ondernemers krijgen een persoonlijke uitnodiging voor een gesprek. Overige geïnteresseerden kunnen meepraten tijdens een speciale online sessie op woensdag 12 januari om 16.30 uur. Op https://www.etten-leurkloppendhart.nl/ staat hoe je je kunt opgeven.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief