Afbeelding
Foto: Luciennefotografie

Speelparadijs realiseren in buitengebied Etten-Leur nu wel mogelijk

Door: Monique Jansen Algemeen

ETTEN-LEUR – Een groot binnen- en buitenspeelparadijs. Dat bestaat in Etten-Leur nog niet. Wie een groot speelparadijs wilt bezoeken, dient daarvoor naar omringende gemeenten te gaan. Dat moet anders, vonden Leefbaar Etten-Leur en APB. En inmiddels kan dat ook anders.

“Na aanleiding van de behandeling van de partiële herziening bestemmingsplan buitengebied in de gemeenteraad is duidelijk geworden dat er in het buitengebied de mogelijkheid bestaat om een kinderspeelparadijs te realiseren”, zo melden raadslid Clasien de Regt van Leefbaar Etten-Leur en Kim van Drongelen van APB. Zij doen een oproep aan geïnteresseerden om zich te melden. Een speelparadijs zou kunnen worden gerealiseerd in bijvoorbeeld een leegstaande schuur of loods bij een agrarisch bedrijf of in een leegstaande boerderij.

“We hebben in Etten-Leur veel gezinnen met kleine kinderen. Nu moeten ze in onze naast gelegen gemeenten of verder naar een speelparadijs. Gezinnen die geen eigen vervoer hebben kunnen dus moeilijk een speelparadijs bezoeken”, besluiten De Regt en Van Drongelen.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief