Afbeelding
Foto: Gemeente Etten-Leur

Burgemeester Miranda de Vries vertrekt in januari

Door: Yvonne Vermeulen Algemeen

ETTEN-LEUR - Burgemeester Miranda de Vries stopt per 1 januari 2023 met haar functie als burgemeester van Etten-Leur. Op die dag start zij als voorzitter van de Raad van Bestuur van zorggroep Elde Maasduinen. 

“Het was een heel moeilijk en dubbel besluit. Aan de ene kant volg ik mijn hart en aan de andere kant neem ik straks afscheid met pijn in mijn hart”, aldus De Vries. Hoewel ze zich erg thuis voelt in het burgemeestersambt en in het lokale bestuur, leerde ze in coronatijd via het Regionaal Overleg over Niet Acute Zorg (RONAZ) de ouderenzorg beter kennen. In de Raad van Toezicht van Tante Louise (zorginstelling in Bergen op Zoom en omstreken) zag ze de uitdagingen van de toekomst. Velen weten dat de burgemeester van Etten-Leur een warm hart heeft voor de sociale kant van het gemeentelijke beleid. In coronatijd is deze interesse nog verder aangewakkerd.

Balans

“Ik ben nu 11 jaar burgemeester, waarvan bijna 5 jaar in Etten-Leur. Het lokale bestuur vind ik heel mooi. Ik heb dit altijd met liefde gedaan. Ik hou van hard werken en ook in de ouderenzorg is dat nodig. Ik heb alle Etten-Leurenaren even lief en burgemeester ben je echt 24/7. Daar kan ik in mijn nieuwe rol iets meer balans in aanbrengen.”

Waarom ze nu opstapt

“Het kwam gewoon op m’n pad. Zorggroep Elde Maasduinen is een stabiele, innovatieve en mooie organisatie. Ze werken toekomstgericht en regionaal. Ik zag de vacature en deze sprak me erg aan. Toen heb ik de sprong gewaagd. De ouderenzorg gaat heel spannende tijden tegemoet. Daar wil ik graag aan bijdragen. Het werkgebied van de instelling ligt buiten Etten-Leur. Maar mijn gezin en ik willen graag in Etten-Leur blijven wonen. Etten-Leur is en blijft een hele mooie gemeente waar ik heel trots op ben. En waar ik de komende tijd nog keihard voor blijf werken.”Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief