flyer van de wedstrijd
flyer van de wedstrijd Foto: wim van haperen

Voorinschrijving Smart Theta Crossduathlon

Algemeen

ETTEN-LEUR - De herfst heeft inmiddels zijn intrede weer gedaan. De racefiets wordt zo langzamerhand vervangen door de mountainbike. Het hardlopen op de weg wordt vervangen door lopen in de natuur.

Veel mensen houden in de wintermaanden de conditie op peil door af en toe mee te doen aan een laagdrempelig, goedkoop wedstrijdje in de vrije natuur. Zo’n wedstrijd is de Smart Theta Crossduathlon Etten-Leur.

Op zondag 12 februari 2023 organiseren wij alweer voor de 21e keer de crossduathlon Etten-Leur, op een prachtig natuurrijk parcours in en nabij bosgebied de Kogelvanger, gelegen tussen Rijsbergen en Etten-Leur. We lossen het startschot bij asperge- en wijnboerderij De Santspuy te Etten-Leur, Zandspui 45. Parkeergelegenheid ruim aanwezig.

Het wedstrijdschema is als volgt:
10.30 uur start korte crossduathlon 3 km / 10 km / 1.5 km, tevens Etten-Leurs crossduathlonkampioenschap voor solo m + vr en duo.
12.00 uur start lange crossduathlon 6 km / 20 km / 3 km, solo en duo deelname mogelijk.

Alle parcoursen zijn onverhard en gaan over weilandstrookjes, bospaden en landbouwweggetjes. Start en finish op het terrein bij Gilbert en Loes Sweep, langs de druivenvelden en de aspergestroken. Heerlijk in de vrije natuur buiten spelen, noemen wij dat. 

Bij onze wedstrijd is geen licentie noodzakelijk, iedereen kan dus meedoen (12-17 jaar alleen aan de korte serie).

Wij kennen sinds enkele jaren geen daginschrijvingen meer, dus alleen voorinschrijvers via de website www.crossduathlonetten-leur.nl kunnen van start gaan.[n]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief