Yill werd (individueel) 2x Brabants kampioen en mocht het hoogste podium betreden op de 100m vlinderslag en 100m wisselslag. Foto: Rob Goossens

Medailles voor Yill en Nadja op Brabants kampioenschap

Algemeen

ETTEN-LEUR - Na een aantal jaren zonder regionale kampioenschappen in de winter, kon er dit weekend eindelijk weer een Brabants Winterkampioenschap georganiseerd worden. ZPV Hieronymus uit Roosendaal had de organisatie in handen van het 2-daagse toernooi dat werd gehouden in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion in Eindhoven.

De Etten-Leurse zwemsters Yill van Bezouw (2011) en Nadja Roovers (1998) kwamen beide in actie op deze Brabantse Winterkampioenschappen. Yill mag zich drievoudig Brabants kampioen noemen bij de junioren 1-2 op de 100m vlinderslag, 100m wisselslag en 4x100m wisselslag (samen met teamgenoten Karlijn van der Schrier, Jessy van Vlimmeren en Evelien Goorhuis). Ze won ook nog 3x zilver en 3x brons.

Dit is heel knap, aangezien Yill dit jaar pas junioren 1 is en het op moest nemen tegen meisjes van een jaar ouder.

Nadja kwam 5x individueel in actie en 2x op de estafettes. De rugcrawlspecialiste snelde naar een nieuw persoonlijk record op de 100m (1.06.33) en 50m (30.81). Op de 50 meter was dit goed voor de bronzen medaille in de senioren open categorie. Daarnaast behaalde ze een zilveren medaille op de 4x100m wisselslag en een bronzen medaille op de 4x100m vrije slag (samen met zus Selene Wortel, Roos Englebert, Christel Brugmans en Rosalie van der Bijl).

Volgende week staat de volgende wedstrijd al weer op de planning en daarna gaan we ons focussen op het lange baan seizoen. www.zpv-hieronymus.com.[n]