Jeffrey Aerts
Jeffrey Aerts Foto: Krijn ten Hove

Jeffrey doet mee aan de Mauwavonden: ‘Mauwen is wat anders dan alleen moppen tappen’

Door: Krijn ten Hove Algemeen

Hij was de laatste winnaar van de Mauwavonden in 2020, met zijn typetje clown Sjago wist hij bij de laatste editie, volgens de jury, twee avonden een hoog niveau te halen en was elke grap raak. We hebben het dan over Jeffrey Aerts uit Geertruidenberg. In het dagelijks leven werkzaam bij de Service Coördinator bij de Technische Unie.

“Jaren geleden was ik bij de  Sauwelavond in Geertruidenberg en vond het leuk. Met wat biertjes op maakte ik de opmerking dat ik het jammer vond dat er geen Bergenaar mee deed. Toen de vraag kwam of ik het jaar daarop wilde deelnemen zei snel ja, wellicht door de biertjes die ik al op had. Maar de eerste keer dat ik deelnam won ik direct.”

De kunst is volgens Jeffrey om in 11 tot 12 minuten zo’n 30 grappen te maken. “Dat is wat anders dan moppen tappen. Dat duurt te lang. Het is zaak om in een zin zoveel mogelijk grappen en woordspellingen te maken. Korte grappen die actueel zijn en snel te snappen zijn. Maar ook passen bij het typetje wat je uitbeeldt.”

Zijn eerste deelname in ‘t-Zwaaigat dateert van een aantal jaar geleden. “Ik werd via een collega gevraagd in te vallen en won ook hier direct. Daarna ben ik ieder jaar terug gekomen. En het zijn mooie avonden hier. Goed georganiseerd, zoals het hele carnaval. Daar kunnen veel plaatsen nog wat van leren.”Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief