Afbeelding
Foto: René Mensen

CV De Pannekoeken werkt ook aan een kleiner onderdeel voor De Poffertjes

Door: Yvonne Vermeulen Algemeen

Bij CV De Pannekoeken vertelt een enthousiaste Heino van Eekelen, wat hem zoveel plezier verschaft aan het meebouwen aan de carnavalswagen. Het komend jaar bestaat de vereniging al 22 jaar.

 

En Heino is er al vanaf het begin bij. Ook zijn vrouw en dochter doen actief mee. En dat geldt eigenlijk voor de meesten. Hele gezinnen doen mee. Soms wordt zelfs de verjaardag van een van de leden op de bouwlocatie gevierd. 

Mankracht

Na de coronaperiode is het nodig dat mensen weer actief worden in het carnavalsgebeuren. Sommigen hebben andere hobby’s gevonden, maar voor het bouwen en presenteren van de wagen in de optocht is toch echt (mens)capaciteit nodig. Heino beheert als penningmeester de financiën van de vereniging. Zijn job in het dagelijks leven als accountant komt hem daarbij goed van pas. 

Thema

Het thema dit jaar is Aan Slag. Zoals een honkballer klaar staat als hij aan slag is. In de bouwlocatie zijn al goed de contouren zichtbaar hoe de wagen er straks gaat uitzien. Naast de grote wagen komt er ook een onderdeel voor de kleintjes. Zij zijn verenigd in CV De Poffertjes. Al met al komen zo’n 25 mensen gemiddeld 3 keer per week bij elkaar. 

Ook bij deze carnavalsvereniging is saamhorigheid en gezelligheid de belangrijkste motivator om te blijven bouwen aan een mooie wagen. In de bouwlocatie aan de Goorstraat is het een gezellige drukte van belangstellenden. En dan moet de prins met zijn gevolg nog komen. Dan wordt het nog gezelliger.[n]

Heino van Eekelen van cv De Pannekoeken



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief