Afbeelding
Foto: Unsplash

Logeerzorg gaat tweede jaar in, maar heeft nog wat meer bekendheid nodig

Door: Yvonne Vermeulen Algemeen

ETTEN-LEUR - De pilot ‘logeerzorg’ gaat dit jaar een tweede jaar in. Vier zorgaanbieders hebben ieder een logeerkamer ter beschikking gesteld en inwoners va de 10 deelnemende gemeenten kunnen via de wet maatschappelijke ondersteuning of de Wet langdurige zorg een logeeraanvraag doen. 

Logeerzorg is bedoeld om mantelzorgers tijdelijk te ontlasten. Zo nu en dan een weekend vrij, of toch op vakantie in de wetenschap dat er goed gezorgd wordt voor een ouder of partner. Aan de pilot werken 10 gemeenten mee, in 2022 werd er in de vier logeerkamers van Avoord, Mijzo, Surplus en Thebe al 536 keer overnacht. 

Veel mantelzorgers voelen zich schuldig als ze de zorg uit handen geven. Daarom vindt wethouder René Verwijmeren ook dat dit project tijd moet krijgen om meer bekendheid te krijgen. “Dit is echt een pilot die we moeten doorzetten, het heeft een aanlooptijd nodig. Als gemeente gaan we ons richten op de communicatie, zodat meer mensen weten dat deze zorg er is. Daarnaast hoop ik ook op ene particulier initiatief in de regio. Want je moet niet vergeten hoe belangrijk het is dat logeerzorg af en toe een momentje van rust biedt aan mantelzorgers.” Wie meer informatie wil kan contact opnemen met Wmo-medewerkers van de gemeente, de huisarts, wijkverpleegkundige of de casemanager dementie. Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief