Afbeelding
Foto: Unsplash

Join Us: Vrienden maken bij Surplus Valpoort

Door: Yvonne Vermeulen Algemeen

ETTEN-LEUR - De gemeente Etten-Leur sluit zich aan bij Join Us, een initiatief in samenwerking met Surplus dat jongeren bij elkaar brengt om elkaar te ontmoeten en vriendschappen op te bouwen. Dit initiatief probeert de eenzaamheid onder jongeren omlaag te krijgen, 11% van de jongeren voelt zich op dit moment elke dag erg alleen. 

“We merken dat er veel jongeren zijn die  zich elke dag alleen voelen. Sinds corona is dat aantal alleen maar gestegen,” vertelt wethouder René Verwijmeren. “Maar dit is ook een project dat aanloop nodig heeft, we verwachten niet dat het direct storm loopt. Als we enkele jongeren weten te bereiken dan hebben we al gewonnen.” De doelgroep van het project zijn jongeren tussen de 16 en 20 jaar. 

Tijdens de avonden die een keer per twee weken worden georganiseerd mogen jongeren zelf bepalen, maar het is de bedoeling dat de jongeren mentaal weerbaarder worden. “Er moet geen oordeel zijn, het is een extra kwetsbare groep,” zegt Verwijmeren. 

Lola-Kay deed in een andere gemeente al mee met Join Us en vertelt daarover: ‘Ik had het gevoel dat niemand me leuk vond en dat ik niet goed genoeg was. Ik heb toen op internet gezocht of er iets bestond waar je vrienden kon maken ofzo. Zo kwam ik bij Join Us.’Inmiddels is Lola-Kay uitgestroomd en blikt ze terug. ‘Bij Join Us kun je altijd jezelf zijn en je kunt er ook een stuk zelfverzekerder van worden. Ik merkte bij Join Us dat ik wél goed genoeg was en kan nu op andere plekken ook beter laten zien wie ik ben.’

De eerste avond is op 28 maart en aanmelden kan via de website van Join Us.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief