De start van het carnavalsseizoen in Breda
De start van het carnavalsseizoen in Breda Foto: Bredavandaag

Voor carnaval keert de nachtbus even terug tussen Breda en Etten-Leur

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

BREDA - Tijdens carnaval in Brabant staan de bussen weer klaar voor de feestvierders. Om iedereen veilig te vervoeren rijden er overdag, ’s avonds en ’s nachts extra bussen. Ook de nachtbussen keren tijdelijk terug. 

Tijdens carnaval rijden er in Bergen op Zoom, Roosendaal, Breda en ’s-Hertogenbosch extra (nacht)bussen van vrijdag 17 februari tot en met maandag 20 februari.

Vanuit Breda
Er rijden in Breda extra nachtbussen naar Princenhage en Etten-Leur (850), naar Prinsenbeek en Etten-Leur (851), naar Terheijden, Wagenberg en Made (852), naar de Haagse Beemden (853), naar Teteringen en Oosterhout (854) en naar Rijsbergen en Zundert (855).

De complete dienstregeling is beschikbaar via arriva.nl/carnaval en in de reisplanner op arriva.nl. Door de afsluiting van wegen door carnavalsoptochten, rijden sommige lijnen tijdelijk een omleiding.

Vervoerbewijs
Reizen met de bus tijdens carnaval kan tegenwoordig heel eenvoudig met een betaalpas of een OV-chipkaart. Reizigers betalen in beide gevallen het OV-chipkaarttarief. Ook is het mogelijk om een dalurendagkaartje te kopen in de bus bij de chauffeur. Een dalurendagkaartje kost 7,55 euro en dit is meteen een retourbewijs (ook geldig in de nacht, aansluitend op de dag van aankoop). Betalen is mogelijk met pin of contactloos. Contant betalen in de bus is niet mogelijk!



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief