Afbeelding
Foto: Peter van Trijen

Ook Etten-Leur doet mee met het NK tegelwippen

Door: Yvonne Vermeulen Algemeen

ETTEN-LEUR - Het NK Tegelwippen is weer begonnen. Van 21 maart tot 3 oktober gaat de gemeente de strijd aan met andere gemeentes om de felbegeerde Gouden Tegel en Gouden Schep. In de gemeente Etten-Leur gaf wethouder Ger de Weert afgelopen week het startsein door de eerste tegel te wippen. Zo accepteerde hij de uitdaging van buurgemeente Halderberge. ‘’Deze uitdaging gaan wij natuurlijk niet uit de weg. Op het voormalig terrein van de Nobelaer hebben we al een flink aantal tegels gewipt. Hier krijgen we een mooie groene woonomgeving voor terug.’’

Bij het WK Tegelwippen gaat het niet alleen om de wedstrijd. Door zo veel mogelijk tegels te vervangen door planten kun je regenwater veel beter opvangen in je tuin. Daarnaast zorgen planten voor verkoeling in de zomer. 


Samen met tuincentrum Life & Garden organiseert de gemeente Etten-Leur een inruilactie waarbij inwoners bestrating uit hun tuin gratis in kunnen ruilen voor planten. Per vierkante meter bestrating ontvangen inwoners een divers en onderhoudsvriendelijk plantenpakket t.w.v. € 67,50,- . Per huishouden kan maximaal vijf vierkante meter worden omgeruild. Inwoners kunnen zich aanmelden via https://etten-leurdoethetgewoon.nl. Deze actie loopt tot eind oktober 2023.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief