Afbeelding
Foto: Frans van der Bom

‘Je moet voor de winst knokken en tot het gaatje gaan door dik en dun’

Door: Frans van der Bom Algemeen

Wanne Wevers is de huidige voorzitter van REL en speelt al vanaf zijn 12e zijn favoriete sport. Als manneke van 12 jaar had hij teveel energie om stil te blijven zitten. Hij vond zelfs dat je bij judo teveel moest luisteren en dus stil zitten. In zijn vrije momenten speelde hij op het veldje in de buurt van zijn huis met een aantal vriendjes al rugby.

Rugby is voor Wanne een soort ‘way of life’ geworden. Tijdens de trainingen en de wedstrijden kreeg hij vrienden voor het leven want: ”op het veld kun je je snor niet drukken, je moet voor de winst knokken en tot het gaatje gaan door dik en dun!” Wanne heeft in zijn leven vele onvergetelijke momenten dank zij zijn sport meegemaakt, zoals trips naar het buitenland en de wedstrijden. Bijzonder was het bezoek van Trinity College uit Ausytralië aan REL op Leur in 1988 & 2000. “Dat je tegen een school uit Australië “het Rugby walhalla” kon spelen, was zeer speciaal en staat me nog goed bij.”

Wanne Wevers roept iedereen die een mooie sport wil gaan beoefenen op om 5 keer gratis mee te trainen op het sportcomplex van Rugbyclub Etten-Leur (REL), op Sportpark ‘De Streek’ Kempenerranderweg 9. De trainingsavonden zijn iedere dinsdag- en donderdag van voor junioren en donderdag en vrijdagavond van 20.00 uur tot 21.30 uur voor senioren. Zijn normen en waarden, kameraadschap en discipline belangrijk voor jou, ga dan de uitdaging aan en kom dan 5 x gratis meetrainen en neem je maatjes mee!



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief