Afbeelding
Foto: Frans van der Bom

Femke van REL: Het leukste vind ik ieder jaar de jeugdtrip, een sportief kamp’

Door: Yvonne Vermeulen Algemeen

“Het leukste vind ik ieder jaar de jeugdtrip, een sportief kamp aan het einde van het seizoen en ook de ‘experience day’ waar ieder jaar onze nieuwe leden op af komen,” zegt Femke de Leeuw, bestuurslid bij REL. 

Binnen het zevenkoppige Bestuur van REL is Femke de Leeuw de enige vrouw naast een zestal mannen. Zij behartigt vooral de jeugdzaken van de verschillende jeugdteams van ‘Guppen t/m Colts’, waarbij de ‘Guppen’ (5-6 jaar de jongsten zijn en verder voor iedere leeftijd. (Turven, Benjamins, Mini’s, Cubs, Junioren en Colts (17-18 jaar).

Na je 18e jaar ben je senior-lid en vanaf de ‘Cubs’(13-14 jaar} worden er echte wedstrijden in competitieverband gespeeld. De jeugd van REL beschikt ook over een tweetal meisjesteams. Femke is helemaal door het ‘REL-virus’ gegrepen nadat haar beide zonen rugby zijn gaan spelen. 

Het leukste voor de jeugdteams vindt Femke het organiseren van de ‘jeugdtrip’ aan het einde van het seizoen. De kinderen van de verschillende jeugdteams gaan dan met hun trainers een lang weekend op kamp, waar allerlei leuke activiteiten voor iedere leeftijd georganiseerd worden. Binnen het “mannenbastion , wat REL toch wel is, heeft Femke ook al mooie vriendschappen opgebouwd. Hieruit blijkt dat “we een club zijn voor iedereen.” De club REL heeft ongeveer 200 leden, waarvan er ongeveer 40 bij de senioren spelen en 85 jeugdleden zijn.”[n]

Femke de Leeuw, bestuurslid bij REL



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief