Afbeelding
Foto: Yvonne Vermeulen

Familiedrama Leurse Dijk: Dit is er tot nu toe bekend

Door: Yvonne Vermeulen Algemeen

ETTEN-LEUR - Vrijdagochtend rond vijf uur werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een steekpartij aan de Leuse Dijk. Behalve meerdere ambulances kwam er ook een traumahelikopter ter plaatse. Al snel werd bekend dat er buiten een dode is aangetroffen en binnen in de flat twee zwaargewonden zijn gevonden. 

Later op de ochtend wordt bekend dat het gaat om een gezinsdrama. De gewonden in de woning zijn een vrouw en een kind, de dode die buiten is gevonden is een man. Vrijdagmiddag doet de politie nog steeds onderzoek naar het incident. Een flink stuk van de Leurse Dijk is afgezet rondom het complex De Schipper. Ook het stuk voor het Turfschip is afgezet met lint. Ook aan de achterkant wordt onderzoek gedaan, politie loopt op en neer over de galerij. Hoe het met de vrouw en het kind gaat is nog niet bekend. 

Zaterdag werd bekend dat het kind, een 9-jarig meisje is overleden. Het onderzoek lijkt er op te wijzen dat de vader van het gezin zijn vrouw en dochtertje heeft verwond en daarna zichzelf van het leven heeft beroofd. 

In een reactie laat burgemeester Mark Verheijen weten dat zijn gedachten uitgaan naar de slachtoffers. “We staan in contact met de nabestaanden en met onder meer de woningcorporatie en de hulpverleningsinstanties over verdere stappen.” In reactie op het overlijden van het meisje benadrukt Verheijen dat als je hulp nodig hebt je contact kun zoeken met Meldpunt Crisiszorg West-Brabant. 


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief