Margot van Dijk
Margot van Dijk Foto: Krijn ten Hove

Roparunner Margot wil vooral aandacht voor het goede doel

Door: Krijn ten Hove Algemeen

“Vorig jaar heb ik voor het eerst bijgedragen, toen verzorgde ik de catering van het team, dit jaar ga ik mee als fietser”, vertelt Margot van Dijk. Ze kijkt uit naar de Roparun van komend weekend. Ook dit jaar doet het Etten-Leurse team de eigen plaats weer aan.

Ze is sportief, doet aan squash, padel en gaat naar de sportschool, maar dit is toch wel een hele mooie uitdaging geeft ze aan. “De afstand, het feit dat het dag en nacht doorgaan is maar met name het goede doel. Het is belangrijk dat we geld inzamelen voor dit goede ne belangrijke doel Dat het geld dan ook nog lokaal besteed kan worden is helemaal mooi omdat je dan ziet waar het naar toe gaat. Mijn persoonlijke doel? Aandacht krijgen en steun vinden voor het goede doel.” 

Er word veel getraind geeft ze aan. “Onlangs een nachttraining gedaan van 57 kilometer, zodat we goed voorbereid aan de run kunnen beginnen. En ook nu zijn we bij elkaar om te trainen. Ik hou van uitdagingen en iedere training is weer een uitdaging, de grens weer iets verleggen.  Als ze terug denkt aan vorig jaar kijkt ze met name terug op de warme reacties langs de kant “van de mensen die ons aanmoedigen. Dat hoop ik nu nog bewuster mee te maken nu ik mee rijd.” Duidelijk is dat Margot uitkijkt om haar bijdrage te leveren voor dit goede doel.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief