Afbeelding
Foto: Femke Konings

Badeendenrace met 5000 ‘deelnemers’ bij Havenfeesten

Door: Yvonne Vermeulen Algemeen

ETTEN-LEUR - 5000 eendjes gingen het water in. “Een mooi resultaat, zeker als je beseft dat alle opbrengsten naar het goede doel gaan”, vertelt Vincent Wiegerinck van Lions Club Etten-Leur eo ons. Samen met De Vryeheydt Etten organiseren ze dit jaar voor de tweede keer de badeendenrace. Tot enkele seconden voor de start liep de teller wat betreft het aantal verkochte eendjes nog op. “Met 5000 eenden zitten we boven vorig jaar. En dat is goed nieuws voor de goede doelen.”

De opbrengt gaat dit jaar naar 2 goede doelen: de uitbreiding van de 13 schoolbibliotheken en de financiering van sport en cultuuractiviteiten voor kinderen waarvan de ouders zelf het geld niet hebben. “We werken daarbij samen met de Stichting Leergeld. Als Lions clubs dragen we graag bij aan de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen. Daarom is het ook mooi dat de Lions Quest, onze landelijke koepelorganisatie het bedrag verdubbeld.” Het idee werd drie jaar terug gelanceerd. “We wilden een laagdrempeliger actie organiseren waar iedereen aan mee kan doen en bijdragen. Een actie ook leuk voor de jeugd van Etten-Leur”, aldus Vincent

De shovel staat klaar om 3000 eendjes in het water te laten vallen, de oostenwind is gunstig om de eendjes de goede richting op te laten drijven. “En anders staat de brandweer klaar om te zorgen dat de stroming ze de goede kant op laat gaan.” En hoewel de wind gunstig was was de brandweer toch nodig. Het klinkt gek dat er 3000 eendjes in het water gaan als er 5000 verkocht zijn. Maar eendje nummer 1 is ook 3001 en 1120 is ook 4120 verduidelijkt de organisatie desgevraagd.

Niet onbelangrijk er staan enkele honderden mensen, jong en oud, langs de kant als wethouder Rene Verwijmeren het startschot geeft voor deze bijzondere race om vervolgens hun eigen eenden aan te moedigen. Ook hier veel vrijwilligers en gelukkig ook veel sponsoren. “Alle kosten voor de organisatie en de prijzen worden opgebracht door de sponsoren. Hierdoor kunnen we de hele opbrengst van de verkoop volledig doneren aan de goede doelen. Een opbrengst die rond de € 20.000 ligt.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief