Afbeelding
Foto: Lenie Tabbernee

Yellow Roses Foundation verwent vrouwen met kanker tijdens speciale dag in Etten-Leur

Door: Yvonne Vermeulen Algemeen

ETTEN-LEUR - Op 10 juni worden de vrouwen uit Etten-Leur en omgeving met kanker opnieuw in de watten gelegd tijdens een betoverende verwendag, georganiseerd door Sandra Wijkhuisen, de bevlogen oprichter van de Yellow Roses Foundation. Dit hartverwarmende evenement, dat jaarlijks plaatsvindt rond de sterfdag van Sandra’s schoonmoeder op 31 mei, moet een onvergetelijke en ontspannende ervaring te worden voor de deelnemende vrouwen.

De Yellow Roses Foundation, een lokaal initiatief dat zich richt op het ondersteunen van vrouwen met kanker, is bekend om haar toewijding om vrouwen een opkikker te geven tijdens hun zware periode. Voorlopig staat er nog geen verwendag voor mannen op het programma, al is dit wel een wens van de stichting. “Ik vind dat mannen een dag voor mannen moeten organiseren. Vrouwen organiseren het tenslotte ook voor vrouwen.”

Tijdens deze verwendag krijgen de 24 deelnemende vrouwen de keuze uit diverse schoonheidsbehandelingen, massages en voetverzorging. Bovendien kunnen ze genieten van een ontspanningssessie, professionele haarstyling en visagie, gevolgd door een heerlijke lunch. “Daarna zijn de vrouwen volledig ontspannen en maken we prachtige portretfoto’s van hen,” voegt Sandra toe. Bij vertrek ontvangen de vrouwen tevens een goodybag als tastbare herinnering aan deze bijzondere dag met daarbij natuurlijk een gele roos. “Ik raad de vrouwen aan om ‘s avonds lekker uit eten te gaan met hun partner, als ze nog energie hebben tenminste.”

Het idee voor de Yellow Roses Foundation ontstond toen Sandra, een jaar na het overlijden van haar schoonmoeder, een van haar eerste klanten in haar schoonheidssalon ontving. De klant bracht een boeket gele rozen mee, toevallig de favoriete bloemen van Sandra’s schoonmoeder, en deed vervolgens haar pruik af voor de behandeling. “Toen ze daarna helemaal ontspannen was, dacht ik: hier moet ik iets mee doen. Het feit dat vrouwen na zo’n behandeling zo dankbaar zijn, daar doe je het voor.”

Gedurende het hele jaar stuurt de Yellow Roses Foundation de “Yellow Roses Experiencebox” naar vrouwen die wel wat extra steun kunnen gebruiken. Deze speciale doos zit boordevol verwenproducten om dames een opkikker te geven. “Zo kunnen we meer vrouwen een hart onder de riem steken,” legt ze uit.

Er zijn nog enkele plekken beschikbaar voor de verwendag op 10 juni. “Bij deze doelgroep weet je nooit lang van tevoren of ze in staat zijn om naar onze verwendag te komen. Daarom zijn er nu nog enkele plekken vrij,” zegt Sandra. Voor meer informatie over de Yellow Roses Foundation en hun waardevolle werk, kun je een kijkje nemen op hun website: www.yellowrosesfoundation.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief