Afbeelding
Foto: Robert-Jan van Loon

BOV-Trofee: Printers gaan langer mee bij de Printerstore

Door: Yvonne Vermeulen Algemeen

ETTEN-LEUR - Vier bedrijven zijn genomineerd voor de BOV-Trofee van JCI Etten-Leur. Het thema van dit jaar is ‘Met minder meer maken’. Een van de genomineerden is de Printerstore. Bij dit bedrijf worden printers nagekeken en schoongemaakt. Zo kunnen de printers er opnieuw weer een tijd tegenaan.

Bij de Printerstore worden bestaande printers opgeknapt, schoongemaakt en doorverkocht. “Wij richten zich op de refurbished markt,” legt accountmanager Nick van Mechelen uit. “We richten ons op laserprinters van HP, de beschikbaarheid van printers en onderdelen is heel goed. Je kunt soms wel meer dan 10 jaar nieuwe onderdelen krijgen. Andere merken vernieuwen de modellen te snel, dan is repareren ook lastiger.”

De Printerstore richt zich sinds de oprichting in 2017 al op reparatie en doorverkoop, al werden er in het begin ook nieuwe laserprinters verkocht. “Onze printers komen via partners vaak bij bedrijven vandaan. Wij geven aan welke types we kunnen gebruiken. Zelf lopen we de apparaten helemaal na, maken ze schoon of verwisselen onderdelen.” Iets weggooien doen ze bij de Printershop niet snel. “Onderdelen die overblijven, maar ook plastic scheiden we. Soms is het even zoeken naar de juiste partij voor de recycling maar we proberen zo veel mogelijk te hergebruiken,” zegt Van Mechelen.

Het hergebruiken van onderdelen is soms wel een uitdaging. “Je zou nog verbaasd zijn hoeveel techniek en tandwieltjes er in zo’n printer zitten. Bij printers moet je de klep nog wel eens vervangen, dat is niet zo veel werk. Maar een witte printer die heel erg verkleurd is bleken we met uv-licht. Al is het gemakkelijker om het plastic van een niet verkleurde printer te hergebruiken.” 

De printers gaan ‘als nieuw’ de deur weer uit. “Klanten krijgen zes maanden garantie op onze printers. Maar je kunt het beste een onderhoudscontract afsluiten. “Een printer gaat het langst mee als je ‘m af en toe schoonmaakt. Er kan best wat vuil in gaan zitten.” Ook voor toners kun je bij het Etten-Leurse bedrijf terecht en ook die zijn hergebruikt. “Het bedrijf waar wij onze toners inkopen vult lege originele toners opnieuw, zo zijn ze duurzaam en betaalbaar. 

“De nominatie geeft aan dat we goed bezig zijn. We proberen eigenlijk van alles zo veel mogelijk te maken,” sluit Van Mechelen af.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief