Afbeelding
Foto: Politie.nl

Agressieve man aangehouden na geweldsuitbarsting in Etten-Leur

Door: Michel Claessens Algemeen

ETTEN-LEUR - De politie heeft zaterdagochtend een uiterst agressieve man gearresteerd in Etten-Leur voor een reeks strafbare feiten. Binnen enkele minuten maakte de verdachte zich schuldig aan geweldsmisdrijven, vernielingen, bedreigingen, discriminatie en beledigingen.

Het incident waarvoor de man is aangehouden, vond plaats op zaterdagochtend om 07:50 uur op de Havik in Etten-Leur. Een bezorger van levensmiddelen was zojuist klaar bij een klant toen zij en de klant een man zagen die de bestelbus binnenstapte. De bezorgster sommeerde de man uit haar bus te komen en trok hem eruit. De situatie escaleerde en de man mishandelde de bezorgster door aan haar haren te trekken en haar een kniestoot te geven. De klant schoot te hulp, maar de verdachte draaide volledig door. In korte tijd richtte hij meerdere vernielingen aan aan de bestelbus en maakte hij racistische opmerkingen tegen de bezorgster, die een donkere huidskleur heeft.

De bezorgster en de klant vluchtten de woning binnen en de bewoners probeerden de rolluiken te sluiten. In een poging om de woning binnen te dringen, veroorzaakte de verdachte schade aan onder andere de deur en een luik. De politie werd gealarmeerd en toen de eerste agenten de straat inreden, troffen ze de verdachte direct aan. In de tussentijd had hij ook meerdere levensmiddelen uit de bestelbus op straat kapotgegooid.

De verdachte werd gearresteerd maar bood hevig verzet, waardoor de politie geweld moest toepassen. Tijdens zijn arrestatie beledigde de verdachte ook de agenten. De verdachte is een 40-jarige man uit Etten-Leur en is na zijn arrestatie naar het politiebureau gebracht, waar hij zal worden verhoord. Zowel de bezorger als de klant hebben aangifte gedaan, evenals de politieagenten.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief