Afbeelding
Foto: Krijn ten Hove

Doneeractie voor het oudste café van Etten-Leur

Door: Michel Claessens Algemeen

ETTEN-LEUR - Al 135 jaar bevindt Café Roeloffs, ook wel bekend als Hof van Holland, zich aan het Van Bergenplein in Etten-Leur. Toch dreigt dit wijd bekende café te verdwijnen. Na klachten van omwonenden en problemen met de gemeente krijgt het familiebedrijf te maken met zoveel financiële verplichtingen dat het voortbestaan van het café in gevaar komt. Om het café te redden en de familie Roeloffs te helpen, zijn de vaste klanten een inzamelingsactie gestart.

Al geruime tijd is er veel te doen geweest rondom café Hof van Holland en zaal Roeloffs. Het café ligt op het terrein waar voorheen de GGZ was gevestigd. Een tijdje geleden is de GGZ vertrokken, waarna er appartementen zijn gebouwd op het terrein. De mensen die hier zijn komen wonen klagen echter over geluidsoverlast door het café. Na een onderzoek concludeerde de gemeente dat het café inderdaad niet voldoet aan de geluidsnormen.

Als de familie Roeloffs wil doorgaan met het café, moet er flink verbouwd worden. In de zaal zou bijvoorbeeld het plafond geïsoleerd moeten worden, maar dat zouden de muren weer niet aankunnen, waardoor de zaal bijna opnieuw gebouwd moet worden. Aan de verbouwing die nodig is, hangt een behoorlijk prijskaartje, en om de familie te helpen, is er deze week een inzamelingsactie gestart. Met de inzamelingsactie hopen de initiatiefnemers 200.000 euro op te halen, maar vooralsnog staat de teller op dit moment nog op 2.600 euro.

Doneren kan hier.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief