Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. Foto: Ksenia Chernaya

Gemeente wil dat meer mensen Zorgoppas weten te vinden

Door: Yvonne Vermeulen Algemeen

ETTEN-LEUR - Sinds september vorig jaar is de Zorgoppas actief in Etten-Leur. Ouders van een een zorgbehoevend kind kunnen met behulp van een gespecialiseerde de oppas af en toe is voor zichzelf doen. De ouders betalen een eigen bijdrage, de gemeente vergoedt de rest van de kosten. 

“Het afgelopen jaar zijn er tien gezinnen geholpen door de Zorgoppas,” zegt wethouder René Verwijmeren. “Zeven van deze gezinnen krijgen structureel hulp van de oppas, de andere drie incidenteel. Wij denken dat we volgend jaar wel kunnen groeien om zo 19 gezinnen te helpen.” Verwijmeren zegt ook dat de gemeente komend jaar meer inzet op communicatie rondom de voorziening.

De Zorgoppas is er voor gezinnen met kinderen die extra gespecialiseerde zorg nodig hebben. Ouders zijn daar zelf vaak dag en nacht mee bezig. Als je in aanmerkingkomt voor de zorgoppas kun je voor 8 euro per uur een gespecialiseerde oppas inhuren, behalve de 8 euro per uur is er ook nog een abonnement nodig van 9 euro per maand. De gemeente Etten-Leur legt per uur zelf 17 euro bij. Voor de voorziening is 25.000 euro gereserveerd. Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief