Afbeelding
Foto: René Mensen

Kinderen van de Hasselbraam en De Pontus schitteren in Zapp Kids Top 20

Door: René Mensen Algemeen

ETTEN-LEUR - De Kids Top 20 van Zapp is een Nederlands muziekprogramma voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar. Het wordt elke week uitgezonden op zaterdagochtend bij NPO3. Deze keer werden de opnamen gemaakt in Etten-Leur op Basisschool De Hasselbraam, samen met kinderen van Basisschool De Pontus.Anouk Luijten en haar dochter Zoë zijn de initiatiefnemers om het programma naar Etten-Leur te halen. Anouk: “Mijn dochter zit op de Pontus en had het idee opgevat om zich op te geven voor opnames op haar school. In het programma wordt daartoe ook een oproep gedaan. Ik moest aan het idee wennen, maar zag hoe enthousiast Zoë was. Na overleg met juf Tessa hebben we ons toen aangemeld.” Zoë heel trots: “Ik ben echt fan van dit programma en kijk elke week. Toen ik hoorde dat een school zich kon aanmelden wist ik al meteen: dat wil ik doen. Ik ben blij dat mama ons heeft aangemeld.” Er werd besloten om de opnames te houden op basisschool De Hasselbraam, omdat dat gebouw zich het best leent hiervoor. Anouk: “Er is altijd al veel samenwerking tussen De Pontus en De Hasselbraam, dus dat was snel geregeld.”


Op één opnamedag neemt het productieteam van ‘Kids Top 20’ twee uitzendingen op. Anouk: “Voor de eerste opnames zijn het vooral kinderen van De Pontus die deelnemen en in de tweede uitzending vooral de kinderen van de Hasselbraam. De klas werd  eerst overvallen door Stefania die het programma presenteert. Ze haalde -met de cameraman in haar kielzog- de kinderen uit de klas en begeleidde ze naar de gymzaal die dus als studio was ingericht.”


De kinderen vullen het decor en doen precies wat de opnameleider met ze afspreekt. Hoe ze moeten juichen (doelpunt-juichen bv), hoe ze moeten bewegen etc. Stefania laveert tussen de regisseur en de kids en neemt en passant nog even de teksten door. Zij presenteert het programma lekker vlot en energiek, doet de interviews, is quizmaster en geniet van de optredens en het enthousiasme van de kids. De opnames verlopen lekker soepel.


De regie is in handen van Marieke van Oostrum. Zij is een ‘kids media professional’ zoals ze zelf zegt. Marieke: “Ik werk nu zo’n 3,5 jaar bij dit programma. Ik vind het een heerlijke job. Hiervoor werkte ik voor Nickelodeon. Eigenlijk altijd wel voor kinderprogramma’s. Dat is mijn passie. Op de set zijn natuurlijk diverse mensen actief, maar ik stuur ze aan en probeer er een mooie uitzending van te maken. Na de opnamedagen ben ik actief met het monteren en editen. En op zaterdag is dan de uitzending. Ik kan hier zo van genieten en dat doe ik dus ook. We hebben een fijn team en al heel wat ervaring met dit programma. Het is echt een hit!”


De eerste uitzending is aanstaande zaterdag 24 februari om 10 uur op NPO3.De tweede uitzending is op zaterdag 2 maart, ook om 10 uur op NPO3.Kijken dus.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief