Afbeelding
Foto: Dierenasiel Breda

Dierenasiel kampt met tekort aan gastgezinnen voor kittens

Algemeen

WEST-BRABANT - Het Dierenasiel Breda kampt met een tekort aan gastgezinnen voor kittens. Er zijn momenteel zo’n 60 gastgezinnen actief, maar om alle kittens een plek te kunnen geven zijn er zo’n 100 nodig. “Voor een goede socialisatie is het belangrijk dat kittens in een huiselijke omgeving worden grootgebracht”, legt een woordvoerder van het Dierenasiel uit.

Ieder jaar vangt Dierenasiel Breda meer dan vierhonderd kittens op. Soms worden kittens alleen binnen gebracht. Andere keren wordt een heel nestje binnen gebracht. “Ook worden er regelmatig zwangere poezen gevonden en naar het asiel gebracht. Al deze dieren worden liefdevol verzorgd, totdat ze naar hun nieuwe baasje kunnen verhuizen”, legt een woordvoerder namens het Dierenasiel uit.

Gastgezinnen

Om alle kittens op te kunnen vangen, worden gastgezinnen ingezet. “Voor een goede socialisatie is het belangrijk dat de kittens in een huiselijke omgeving worden grootgebracht. Zo komen ze voldoende in aanraking met mensen, eventueel andere dieren en de gebruikelijke geluiden die bij het runnen van een huishouden horen. Daarnaast krijgen ze in het gastgezin meer aandacht dan dat in het asiel mogelijk is, zeker in het hoogseizoen.” 

Het Dierenasiel Breda heeft al ruim 60 gastgezinnen. Maar dat bleek afgelopen jaar door de enorme instroom van kittens niet genoeg. Daarom is het Dierenasiel nu actief op zoek naar extra gastgezinnen. Het doel is om het aantal gastgezinnen uit te breiden naar 100. “Dat is een hele uitdaging. Maar het werk als gastgezin is heel leuk en geeft erg veel voldoening.”

Informatiebijeenkomst

Om geïnteresseerden te informeren organiseert het Dierenasiel Breda twee bijeenkomsten op zaterdag 2 maart om 14.00 uur en woensdag 13 maart om 19:00 uur aan de Oude Baan 60. Tijdens de bijeenkomsten wordt uitgelegd wat het allemaal inhoudt om gastgezin te zijn voor kittens, wat het Dierenasiel van het gastgezin verwacht en wat het asiel te bieden heeft. Zo worden alle kosten voor de verzorging van de dieren, zoals voeding, kattenbakken en eventuele medicatie vergoed. “Bent u dol op katten en wilt u meer weten? Kom dan zeker naar een  informatiebijeenkomst. Mocht u niet in de gelegenheid zijn om aanwezig te zijn, neem dan contact met ons op om een andere afspraak te maken”, is de oproep van het Dierenasiel. Aanmelden voor een bijeenkomst of contact opnemen voor vragen kan via pleeggezin@docbreda.nl. 

Over Dierenopvangcentrum Breda

Dierenopvangcentrum Breda. verzorgt jaarlijks de opvang en (her)plaatsing van meer dan 300 honden en ruim 1000 katten. Daarnaast vangt het centrum jaarlijks ruim 2700 andere dieren, zoals konijnen, knaagdieren, reptielen, vogels en egels, tijdelijk op. Dierenasiel Breda is werkzaam voor de gemeenten Breda, Alphen/Chaam, Dongen, Drimmelen, Etten-Leur, Geertruidenberg, Gilze en Rijen, Moerdijk, Oosterhout en Zundert.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief