Arcade Speelhal Lets Play-it is coronaproof en speelt in op de wensen van haar bezoekers.
Arcade Speelhal Lets Play-it is coronaproof en speelt in op de wensen van haar bezoekers. Foto: René Bruijnincx

Arcade Spelhal Let’s Play-it is helemaal coronaproof

Bedrijvig Nieuws

ETTEN-LEUR – Vader Milko Galle en zijn beide zonen Ricardo en Xavier hebben de afgelopen 3 en een halve week keihard gewerkt om van een bedrijfspand aan de Bisschopmolenstraat 46 een heuse speelhal te maken. Een speelhal die niet alleen coronaproof is ingericht, maar waar met alle landelijke en regionale regels rekening is gehouden.

DOOR RENÉ BRUIJNINCX

De leden van de familie Galle zijn van oorsprong kermisexploitanten. Ze staan al jaren op Duitse kermissen en zijn daar zeer succesvol met hun spelkramen. De kramen met de kamelenrace en de pushers kunnen al jaren rekenen op goede klandizie.

Visie

Milko Galle is niet alleen een man met visie maar ook een echte realist. “Mijn zonen hebben eerst gestudeerd, voordat ze de keuze mochten maken wat ze wilden gaan doen. Maar zoals dat in meer kermisfamilies voorkomt, kruipt het bloed waar het niet gaan kan en kozen Ricardo en Xavier beiden voor de kermis. In 2018 heb ik voor de eerste keer overwogen om me ergens permanent te gaan vestigen, zodat de jongens in Duitsland aan de slag zouden kunnen blijven en ik in Nederland een eigen speelhal wilde exploiteren”. Corona gooide ook bij de kermisexploitanten roet in het eten, maar de gedane voorbereidingen kwamen Milko uiteindelijk goed van pas.

Aanpassing

“Doordat ook in Duitsland de kermiswereld stil lag, moesten we dingen gaan combineren. Ondanks het feit dat er geen inkomen was, bleven de vaste lasten van de kermis op onze schouders rusten”, vat Milko Galle de uitdaging samen. “Omdat ik al met de ideeën van een speelhal bezig was geweest, konden we redelijk snel aan de gang”. De echtgenote van Milko duidde dit keerpunt in hun bestaan met haar vaste gezegde: ‘alle dingen gebeuren met een rede’. En dus werd het idee snel werkelijkheid.

Aanpak

“Wat ik erg belangrijk vind is de laagdrempeligheid van onze speelhal en de coronaveiligheid. Er zijn voor alle leeftijden spelletjes en er is veel variatie in de soort spellen. Naast sportieve spellen zijn er ook veel behendigheidsspellen en shoot- en fungames. De entree bedraagt € 3,00 en daar krijg je ook 3 speelmuntjes voor. Iedereen kan tickets winnen die ingeruild kunnen worden voor aardige prijsjes. En zoals de ervaring inmiddels heeft geleerd, is er erg veel interactie in de hal. Bij ons is het niet alleen het spelletje, maar ook het vermaak dat men er aan beleeft”. En Milko benadrukt nog maar eens dat het allemaal in zijn speelhal gebeurt, die coronaproof is.

Arcade Speelhal Let’s Play-it
Bisschopmolenstraat 46, 4876 AP Etten-Leur
www.letsplayit.nl
Openingstijden:
zondag t/m donderdag van 12.00 tot 23.00 uur
vrijdag en zaterdag van 12.00 tot 24.00 uurBlijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief