Afbeelding
Foto: Britt Vandenbrande Fotografie

De Kinkels geëerd met de Justus de Nobelaer-prijs tijdens jubileumconcert

Door: Michel Claessens Cultuur

ETTEN-LEUR - De bekende Etten-Leurse band, De Kinkels, vierde gisteravond hun 30-jarig bestaan in De Nobelaer. In de grote zaal kwamen ruim 500 muziekliefhebbers samen voor het jubileumconcert van de band. Voor aanvang werden de bandleden geëerd en ontvingen zij de Justus de Nobelaer-prijs als erkenning voor hun bijdrage aan het lokale cultuurerfgoed.

De Kinkels zijn in Etten-Leur een zeer bekende en geliefde band. Om het 30-jarig bestaan van de band te vieren, organiseerden ze op zaterdagavond een Jubileumconcert in de grote zaal van De Nobelaer. Zo’n 500 fans waren hierbij om het jubileum met de band te vieren. Voorafgaand aan het concert werd de band verrast met de uitreiking van de Justus de Nobelaer-prijs. Deze prijs ontvingen ze uit handen van Mart Dirckx, de voorzitter van de Raad van Toezicht van De Nobelaer, en John van Rijsbergen, van Poppodium.

Van groot belang voor lokale cultuur

De Justus de Nobelaer-prijs wordt sinds de jaren tachtig uitgereikt aan personen die zich op bijzondere wijze hebben ingezet voor het culturele leven van Etten-Leur. Volgens het juryrapport ontving de band deze prijs voor hun vastberadenheid, vakmanschap en diepgewortelde band met het publiek. Ook zijn De Kinkels lokaal zeer geliefd en hebben zij bijgedragen aan het culturele leven van Etten-Leur.

Dankbaar en vereerd 

Het 30-jarig jubileum is volgens de jury een mijlpaal die gevierd moet worden met een passende erkenning door toekenning van de Justus de Nobelaer-prijs. “Dit hadden we dertig jaar geleden niet kunnen bedenken. We voelen ons vereerd om deze prijs te mogen ontvangen”, vertelt Tjeerd Mijzen namens de band. Hij benadrukte ook de waarde van de samenwerking met Poppodium en De Nobelaer, waarbij ze samen het gemeenschappelijk belang dienen en zo het culturele leven van de stad verrijken.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief