Afbeelding
Foto: Leurse Leut - JV

Groots muziekspektakel op de Leur

Door: Sandra Broosus Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - Jaarlijks organiseren de leden van De Turfbloazers, de Hofkapel van Prins Adrijaon II van karnavalsvereniging Leurse Leut, het zogenoemde “Blaoskabaolfestival”. Zo wordt deze inmiddels al 26 jaar ‘oude’ traditie ook dit jaar weer voortgezet.

Op vrijdagavond 2 februari is het weer zover. Het bekendste en gezelligste kapellenfestival van Ut Zwaajgat, omliggende gehuchten en verre omstreken vindt dan plaats vanaf 20.00 uur. De muziektempel is voor deze gelegenheid gevestigd in de Residentie van Leurse Leut: Hof van Holland aan het van Bergenplein. Daar wordt de muziektempel onderworpen aan een blaaskapellenmuziektest!

Wie komen er

Maar liefst 14 (!) gerenommeerde kapellen zullen de zeilen van de masten en de pannen van de daken blazen. Dat zijn in willekeurige volgorde: d’Eigenweskus uit Langeweg, BB Ullie uit Hoeven, Dweilorkest De Hutseklutsers, Dreddezewir, Feestorkest Sjubokz, Het Boskapelleke, Simpelfonie, allen uit Etten-Leur, FFF Anders en Thuisnietouwe uit Teteringen, De Knijpers uit Breda, D’Ruit en He-He uit Prinsenbeek en last but not least de Spuipuiten en Ut Zooyque uit Oudenbosch.

Thema

Het speciale thema voor deze avond is: Gin gedraoi mar lawaoi. Een duidelijke knipoog naar de muzikale capaciteiten. Mede organisator Sven Willemen is enthousiast als hij vertelt wie er allemaal de sterren van de hemel gaan blazen “Het zijn echt leuke kapellen, met verbazend goede muzikale kwaliteiten.” zo zegt Sven en vervolgt: “Ik weet zeker dat iedere karnavalsvierder, maar vast ook elke muziekliefhebber hier een gezellige avond kan hebben.” Hij voegt er met een vette knipoog aan toe: “en de toegang is, zoals altijd, geheel gratis!” Ook leuk om te weten.

Bouwclubs

Voor de bouwclubs is dit de laatste feestavond vóór het karnavalsgedruis losbarst. Een goede gelegenheid om de lijm van de handen te krijgen en de kelen alvast wat te smeren, terwijl de oren worden gestreeld door fraaie kapellenmuziek.
Natuurlijk ontbreekt Prins Adrijaon II van Ut Zwaajgat niet. Hij wordt vergezeld van zijn Nar Wimmuhkuh, Pliessie Carlos en Grote Boer Peer. De Raad van Elf, de lieftallige Troelekus en de wijze mannen van de Boerenraad zijn ook present. Het zal weer een gezellig evenement van Leurse Leut worden, dat aardig past bij het motto van de Leutvereniging uit Leur: We liggen op koers!Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief