Druk in de weer met het samenstellen van de lunches
Druk in de weer met het samenstellen van de lunches Foto: Wim van Dalen

Verrassingslunch NLdoet door Present in Vriendschap groot succes!

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - De Verrassingslunch die Present in Vriendschap organiseerde voor eenzame mensen was groot succes. Meer dan 60 mensen in Etten-Leur werden vrijdag 28 mei thuis verrast met een uitgebreide lunch. Liefst 15 vrijwilligers hadden zich bij NLdoet zich aangemeld voor deze activiteit.

‘s Morgens werd alles voorbereid en rond 12.00 uur bezorgden de vrijwilligers de lunches bij de voor het merendeel alleenstaande inwoners die zijn aangesloten bij Present in Vriendschap. Ook wethouder Vrolijk bracht een aantal lunches rond.
Een vrijwilliger: “Het was een hele leuke ervaring! We zijn bij beide adressen zo warm ontvangen en bleken de tijd nodig te hebben om op tijd te zijn voor het volgende adres (vanwege het fijne gesprek). Beide ouderen gaven ook aan dat we welkom zijn nog eens terug te komen, en dat gaan we zeker doen.”
Een ander: “Het was super om te doen. Mensen vonden het heel attent en vooral het praatje werd erg gewaardeerd. Ik had de volle 60 minuten “nodig”.
Zowel van de vrijwilligers als de mensen die werden bezocht werden zeer positieve reacties ontvangen. Voor herhaling vatbaar.

De Stichting Present in Vriendschap bestaat inmiddels 6 jaar. De 25 vaste vrijwilligers geven aandacht aan mensen die kampen met gevoelens van eenzaamheid. Zij houden zo contact met meer dan 75 mensen die daarom hebben gevraagd. Het kan gaan om een regelmatig bezoekje, maar ook een wandeling, fietstocht of een andere activiteit is mogelijk. Regelmatig zijn er ook gezamenlijke activiteiten. Corona maakte extra duidelijk hoe belangrijk het is om aandacht te hebben voor elkaar.

Inwoners van Etten-Leur die zich eenzaamheid voelen en graag bezoek wensen kunnen zich aanmeldingen via presentinvriendschap.nl. De Stichting is steeds op zoek naar vrijwilligers die regelmatig of af en toe willen meehelpen. Ook zij kunnen zich via de site aanmelden.

Ook wethouder Vrolijk draagt zijn steentje bij


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief