Johan Snoeren, de winnaar van de dagprijs.
Johan Snoeren, de winnaar van de dagprijs. Foto: J

Tim van Aert Jeugdkampioen 2021 HSV De Kleine Voorn

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - Op woensdagmiddag 13 oktober is het Jeugdkampioenschap 2021 van HSV De Kleine Voorn gevist in de vijver aan de Schoenmakershoek.

Vijftien kinderen hadden zich vooraf ingeschreven en op de wedstrijddag zelf hebben nog twee kinderen zich ingeschreven aan de wedstrijdtafel. Negentig minuten lang hebben deze kinderen in spanning gestreden, de meeste erg fanatiek en af en toe geholpen door vrijwilligers als het even tegenzat. De wedstrijd was een afsluiting van een reeks vislessen in de vijver aan de Hoge Neer en Schoenmakershoek.

De kinderen kregen bij inschrijving een cap van de vereniging en een hakensteker om gevangen vis diervriendelijke te onthaken. Er werd gevist op lengte van de gevangen vissen. Van de zeventien kinderen hebben acht kinderen één of meerdere vissen gevangen.

Na het laatste fluitsignaal werd de stand opgemaakt en volgde de prijsuitreiking. Kinderen die niet in het bezit waren van een hengel kregen de verenigingshengel waarmee ze gevist hadden als aandenken mee naar huis. De winnaar en Jeugdkampioen 2021 werd Tim van Aert met 46 cm. Yoep Mathijssen de winnaar van vorig jaar viel ook nu weer in de prijzen en werd met 36 cm knap tweede. Siem de Waal was de derde man op het podium met 35 cm. aan gevangen vissen.

De top drie ontving naast een beker ook een viskoffer, de winnaar een zitkoffer, geschonken door een van onze leden. De nummers twee en drie een kleine viskoffer. Voor alle kinderen was er na de prijsuitreiking een tas met een tuigje, een maden doosje en een boekje over vissen met de ‘vaste’ stok.
Uit dankbaarheid wad er voor alle vrijwilligers die geholpen hebben met de vislessen en bijgedragen hebben aan het slagen van de viswedstrijd een welverdiend applaus van de kinderen en de supporters.

Vierde wedstrijd Leliecompetitie

De zeventien deelnemers aan de vierde wedstrijd van onze Leliecompetitie moesten behoorlijk wat regen trotseren maar werden daar rijkelijk voor beloond met prima vangsten. Gezamenlijk vingen de deelnemers 731 vissen, gemiddeld 43 stuks per persoon.

Winnaar in vak A. werd onze voorzitter Jan van Gool die de meeste vissen ving van alle deelnemers en daarmee ook het hoogste puntentotaal scoorde. Jan noteerde 490 punten dankzij 84 stuks. Op geringe afstand werd Ton Aarts tweede met 79 vissen en 422 punten. Johan Snoeren ving niet zoveel vissen in verhouding tot zijn concurrenten maar hij ving samen met Cees van Gastel wel de meeste maatvissen (11 stuks) waardoor hij toch liefst 401 punten bij elkaar sprokkelde en plaats drie bemachtigde. Bovendien was één van de 26 vissen die Johan ving de grootste die dinsdag werd gevangen waardoor hij zich deze week ook nog eens dagprijswinnaar mag noemen.

In vak B. ging de overwinning naar Louis Melisse die tijdens deze competitie alleen nog maar top drie plaatsen noteerde. Met 39 vissen behaalde Louis 440 punten, vier meer dan Rene Verhoef die met 72 vissen op plaats twee beslag legde. Met 423 punten en 59 vissen maakte Henk Kokke het podium in dit vak compleet.

Programma

Dinsdag 19 oktober: vijfde wedstrijd van de Leliecompetitie.

Dinsdag 26 oktober: zesde wedstrijd van de Leliecompetitie.

Beide wedstrijden worden van 12:30 tot 15:00 uur gevist in de Leurse haven en voor beide wedstrijden geldt: inschrijven tot 45 minuten voor aanvang in ons clublokaal café zaal Roeloffs.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief