REL cubs /U14; Winst bij Haagse RC dd 02-12-2022.
REL cubs /U14; Winst bij Haagse RC dd 02-12-2022. Foto: Femke de Leeuw, Rugbyclub Etten-Leur

Rugbyclub Etten-Leur U14-team staat bovenaan

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - De boven -bouw jeugd van Rugbyclub Etten-Leur (REL) heeft afgelopen zaterdag zijn 3e competitie wedstrijden van de 2e fase gespeeld. Het U14-team heeft zijn 3e wedstrijd gewonnen en staat met nog 2 wedstrijden te spelen op de 1e plaats.

Op 17 december spelen zij tegen de nummer 2 van de poule. De winnaar van deze wedstrijd zal waarschijnlijk in de 3e fase van de competitie promoveren naar een klasse hoger. De spelers van het U16-team klampen met blessures waardoor de afgelopen 2 wedstrijden net niet compleet kon spelen. De REL spelers in dit jeugd team zijn zeer gemotiveerd en hebben de wedstrijd van afgelopen zaterdag bijna gewonnen met 1 speler minder op het veld.

Het U18-team had geen tegenstand bij Gouda. Zij doen het goed in de één na hoogste competitie van Rugby NL en staan op de 2e plaats.

De senioren hebben door de vele blessures geen team op kunnen stellen en hebben de wedstijd bij in overleg met de tegenstander en rugbybond moeten afzeggen.

REL cubs / U14 - Rotterdamse RC 26-11

De Cubs mochten op 26 november hun opwachting maken in Goes voor de ‘thuis’ wedstrijd tegen RCC2. Zowel de REL/Tovaal combinatie als RCC2 hadden de wedstrijden van vorige week met grote overmacht gewonnen.

Na nog even samen met Tovaal te hebben getraind luidde de fluit als startsignaal en na een snelle try was het binnen een paar minuten 7-0. Dat bleek de opmaat voor de rest van de wedstrijd. RCC2 kwam er nauwelijks aan te pas, en de jongens maakten try na try. Ook alle conversies waren geslaagd. RCC gaf niet op en bleef proberen om beter in de wedstrijd te komen, maar REL/Tovaal bood geen opening en trok de wedstrijd volledig naar zich toe.

De ruime winst biedt mogelijkheden om goed in de wedstrijd te komen en goed te oefenen met tactisch spelen. Na 50 speelminuten zat het er op en gaf de uitslag 68-0 aan.

REL rugbybal actie

Ben jij een team sporter en zoek jij een nieuwe sport ? Word nu lid en krijg een REL – Rugbybal !!

Vanaf 5 jaar zijn de kinderen welkom bij Rugbyclub Etten-Leur. Natuurlijk zijn we ook op zoek naar senioren die na voetbal, hockey of judo een andere team sport willen gaan spelen.

Ben jij niet bang om vies te worden en staan bij jou de worden Respect, Discipline en Kameraadschap hoog op jou normen en waarde lijstje? Dan is rugby wat voor jou!! Kom het eerst 5 weken gratis en vrijblijvend mee trainen de sport ervaren, en besluit daarna of jij de verbintenis met een REL - team aan wilt gaan.

Uitslagen afgelopen weekend

Cubs /U14 - Haagse RC 46-0

Junioren /U16 - RC Wasps 55-21

Colts /U18 - RFC Gouda 19-78

Heren 1 - Leidse Studenten Rugby Club 1 0-30

Programma zondag 11 december

Heren 1 - Haagse RC 2; thuis wedstrijd, av.14.30u

Programma zaterdag 17 december

Turven/ U8 + Benjamins / U10 + Mini’s / U12

Cubs / U14 - Te Werve; thuiswedstrijd, av.11.00u

Junioren / U16 - Wateringen RC; uitwedstrijd Wateringen, av.12.00u

Colts / U18 - Amstelveense RC; thuiswedstrijd, av.13.00u



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief