Tien deelnemers opstapgroep geslaagd door de 5 km van de Marathon Brabant lopen!
Tien deelnemers opstapgroep geslaagd door de 5 km van de Marathon Brabant lopen! Foto: ARV Achilles

ARV Achilles start nieuwe opstapgroep

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - Bij Achilles in Etten-Leur start regelmatig een nieuwe opstapgroep voor iedereen (opnieuw) wil leren hardlopen. 

De cursus is onder meer bedoeld voor mensen die geen ervaring in lopen hebben maar wel in de buitenlucht op een gezonde manier aan hun conditie willen werken. De opstapgroep van Achilles is ook geschikt voor mensen die in het verleden al wel gelopen hebben en dit weer willen oppakken. Je kunt gestructureerd en gedisciplineerd opnieuw gaan hardlopen. Door het lopen onder begeleiding in een groep train je nooit te snel en te veel. Een ander voordeel is dat we voorkomen dat de individuele loper die enthousiast begint, al snel weer stopt met lopen omdat het die week toevallig niet uitkomt. In een groep stimuleer je elkaar. Lopers zorgen er onderling al snel voor dat men tijd vrij maakt en de discipline opbrengt om de gehele cursus te volbrengen. Samen ga je door! Uit cursussen in het verleden is gebleken dat ook de trainers het nodige enthousiasme weten over te brengen. Onze vereniging ziet jou graag komen! ARV Achilles uit Etten-Leur heeft met dit trainingsprogramma inmiddels vele mensen aan het hardlopen gekregen. Je krijgt begeleiding van twee gediplomeerde en ervaren looptrainers, die oog hebben voor je individuele situatie. Je werkt aan je conditie en je gezondheid, met als uiteindelijke doel na 10 weken succesvol aan een 5 km wedstrijd mee te kunnen doen.

Nieuwe opstapgroep 2023

Achilles start op maandag 20 maart 2023 met nieuwe opstapgroep met als doel de 5 kilometer van de Lelieloop op pinkstermaandag 29 mei. De gezamenlijke training is elke maandagavond tussen 20.00 en 21.00 uur. Omdat je met meerdere mensen bent, is het makkelijk om deze training met een groepje te doen zodat het makkelijker vol te houden is. Je krijgt elke week huiswerk mee, bij voorkeur voor donderdag. Tijdens de trainingen bekijken we of we hier een (gedeeltelijke) gezamenlijke training van kunnen maken.

Zin om mee te doen? Je kunt je opgeven via ons inschrijfformulier. De deelnamekosten zijn inclusief deelname aan de 5 km van de Lelieploop op 29 mei. Het bedrag voor de opstapgroep incasseren we uiteraard pas wanneer de groep start. Vragen kun je stellen per mail aan opstapgroep@arvachilles.nl

Al naar gelang je behoefte en ambitieniveau kan je doorstromen naar de Lopersgroep of een van de trimgroepen.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief