Afbeelding
Foto: Femke Konings

Korenmolen De Lelie viert 25-jarig jubileum

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - Korenmolen De Lelie viert 25-jarig jubileum met unieke brouwdag tijdens West Brabantse Molendag.

Op zondag 26 maart wordt de jaarlijkse West-Brabantse Molendag georganiseerd. Dit jaar is het extra bijzonder, want Korenmolen De Lelie viert haar 25-jarig jubileum met diverse extra festiviteiten, waaronder een unieke brouwdag in samenwerking met Brouwerij Jotbier.

Nieuw bier met lokale ingrediënten

Tijdens deze bijzondere brouwdag, die plaatsvindt in de molen zelf, krijgen bezoekers de kans om alles te weten te komen over het brouwproces van Jotbier en het molenaars ambacht. Het hoogtepunt van de dag is het brouwen van een nieuw bier, waarbij lokale ingrediënten uit de molen worden gebruikt. Bezoekers kunnen het gehele proces volgen en vragen stellen.

De samenwerking tussen Korenmolen de Lelie en Brouwerij Jotbier is bijzonder en past perfect bij de lokale betrokkenheid van beide partijen. Beide gebruiken natuurlijke ingrediënten die hun producten hun unieke karakter en smaakprofiel geven. Bezoekers zullen de overeenkomsten tussen het bierbrouwers ambacht en het molenaars ambacht in de praktijk zien en leren hoe de molenaar en de brouwer samenwerken om een kwaliteitsproduct te produceren.

Naast deze unieke brouwdag, zullen Korenmolen De Lelie en alle andere molens in West-Brabant open zijn voor bezichtiging. Bezoekers krijgen de kans om meer te weten te komen over het molenaars ambacht en opleiding, terwijl de molens draaien en malen. Er worden regelmatig rondleidingen gegeven en er is de gelegenheid om gezellig onderin de molen lekker bij te kletsen.

De West-Brabantse Molendag belooft dus een unieke en feestelijke dag te worden waarbij oude ambachten samenkomen en lokale betrokkenheid centraal staat. Meer informatie: www.korenmolendelelie.nl en www.jotbier.nl.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief