Halve en hele marathon door de Pannenhoef.
Halve en hele marathon door de Pannenhoef. Foto: Rob van Efferen

Inschrijving Van Oers Marathon Brabant geopend

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - Op zaterdag 28 en zondag 29 oktober staat Etten-Leur weer geheel in het teken van de Van Oers Marathon Brabant. Net als vorig jaar is dat op zaterdag met wandeltochten en, als nieuw onderdeel, een fietstocht. Op zondag is het centrum en buitengebied van Etten-Leur het domein van duizenden hardlopers en hun supporters. De inschrijving voor beide evenementen is nu geopend. Mis dit feest niet!

Stichting Marathon Brabant organiseert op zaterdag 28 oktober in samenwerking met Van der Veeken Fietsspecialist een gezellige wandel- en fietstocht. Wandelaars hebben keuze uit drie afstanden: 8km, 16km en 30km. Fietsers kunnen een heerlijke tocht van 42,5 kilometer afleggen. Zowel de wandeltochten als de fietstocht gaat door het noordelijke buitengebied van Etten-Leur. Onderweg is er een pauze bij de Turfvaart. Start en finish zijn bij Het Witte Paard, Oude Bredaseweg 15, Etten-Leur. Inschrijven kan tot en met de dag zelf via www.marathonbrabant.nl. Hier vind je alle verdere informatie.

Voor elk wat wils
Op zondag 29 oktober neemt de Van Oers Marathon Brabant voor alweer de 39e keer de straten van Etten-Leur over. Met voor elke hardloper een geschikte afstand: de Goodmorning 5 kilometer, Thetford 10 kilometer, IBIZZ halve marathon of Van Oers hele marathon. En wie met collega’s samen wil hardlopen én tegelijkertijd zichtbaar wil zijn als bedrijf, doet mee aan de ‘Snelste bedrijf van West-Brabant’ competitie (ook open voor bedrijven buiten de regio!). Bovendien kunnen de Snelste accountant van Nederland-winnaars van 2022 hun titel op de halve en hele marathon verdedigen. Ben jij een hardlopende accountant? Zorg dan dat je ‘lid van NBA’ aanvinkt op het inschrijfformulier.

Extra aandacht voor jeugd
De organisatie heeft dit jaar extra aandacht voor de jeugd. Nieuw in het programma is de 2,5 kilometer speciaal voor 12- tot en met 16-jarigen. Op deze afstand kunnen ook zij op een verantwoorde manier de strijd met elkaar aangaan en en ervaren hoe leuk het is om samen hard te lopen. Voor kinderen onder de 12 jaar is er de Thetford Familieloop, waarbij papa, mama, opa, oma, oom, tante en andere volwassenen lekker mee mogen lopen. Aan de Van Oers Marathon Brabant zijn ook Framerunners van harte welkom. Voormalig marathonloper Michel Butter verzorgt zondag 29 oktober opnieuw een gezellige warming-up.

Voorinschrijven
Kom jij zondag 29 oktober hardlopen in Etten-Leur? Tot en met vrijdag 6 oktober kan iedereen zich met voordeel voorinschrijven voor de gekozen hardloopafstanden. Je betaalt dan het goedkoopste tarief, je voornaam staat op het startnummer, je krijgt het startnummer thuisgestuurd en je kunt het unieke Van Oers Marathon T-shirt bestellen. Wandelaars en fietsers betalen standaard 10 euro. Meer informatie en Inschrijven: www.marathonbrabant.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief