Ruim 4.000 mensen zetten hun beste beentje voor.
Ruim 4.000 mensen zetten hun beste beentje voor. Foto: Jack Konings

Michel Butter reikt prijzen uit van thuiseditie Van Oers Marathon Brabant

Sport

ETTEN-LEUR - Meer dan 130 hardlopers doen al mee aan de tweede ‘thuiseditie’ van de Van Oers Marathon Brabant. Zij hebben twee weken om hun eigen rondje te lopen en de uitslag aan de organisatie door te geven. Na afloop wordt er voor de vier afstanden (5km, 10km, halve en hele marathon) een top 3 klassement opgemaakt. Deze prijswinnaars krijgen op 7 november vanaf 16.00 uur hun prijs uitgereikt uit handen van niemand minder dan marathontopper Michel Butter.

De komst van Michel Butter, een van de snelste marathonlopers van Nederland, is mogelijk gemaakt door sponsor de Rabobank. De prijsuitreiking geeft daarmee de gratis thuiseditie voor hardlopers extra glans. Voor de nummers 1 is er een gegraveerde medaille met een mooi prijzenpakket, aangeboden door Planken Enzo. Ook de nummers 2 en 3 ontvangen een gegraveerde medaille als aandenken.

Wil je als hardloper meer weten over de voorbereidingen op een wedstrijd? Michel Butter heeft speciaal voort Marathon Brabant vier video’s opgenomen waarin hij belangrijke tips geeft. Wat kun je beter wel en niet doen? Welke oefeningen vooraf aan je training? En hoe zit het met dat wedstrijdplan? Je vindt de video’s op de website van Marathon Brabant (www.marathonbrabant.nl).

Maak kans op extra prijzen: steun het goede doel

Gratis inschrijven voor de thuiseditie kan nog altijd tot en met zaterdag 30 oktober 19.00 uur. Daarbij kan iedere deelnemer vrijwillig een bedrag doneren aan het goede doel, namelijk Het Vrolijke Ruitertje. Deze stichting maakt paardrijden voor mensen met een beperking mogelijk in Etten-Leur en Hoogerheide. Bij een donatie van € 2 of meer maakt elke deelnemer automatisch kans op één van de extra prijzen: een Garmin horloge, een item van Bruba Sport of een cadeaubon van 50 euro voor de restaurants Bargo, de Haard en het Havenhuis. Ook deze prijswinnaars ontvangen hun prijs uit handen van Michel Butter.

Deelnemers doen er dus goed aan om de datum van 7 november 16.00 uur in hun agenda te zetten. De thuiseditie eindigt op 31 oktober om 17.00 uur.

Menmoerhoeve wandeltocht 15km

Naast de thuiseditie organiseert Stichting Marathon Brabant op zondag 31 oktober wél fysiek de eerste Menmoerhoeve wandeltocht 15km. Wandelaars kunnen op die dag een wandeling maken over een deel van het parcours van de marathon. De route brengt je door het prachtige buitengebied, met een welverdiende tussenstop bij de Menmoerhoeve (Zundertseweg 66, Etten-Leur). Start en finish zijn bij Het Witte Paard (Oude Bredaseweg 15, Etten-Leur). Je wandeling starten kan tussen 7.00 en 11.00 uur en je wordt uiterlijk 16.00 uur weer verwacht bij Het Witte Paard. Uiteraard krijg je een routebeschrijving mee.

Deelname aan de Menmoerhoeve wandeltocht 15km kost € 7,50, waarvoor je een medaille en een consumptiebon ontvangt. Daarnaast kun je al bij je inschrijving tot uiterlijk woensdag 27 oktober een lunch en/of appelgebak bij de Menmoerhoeve bestellen. Zo hoef je bij aankomst op de boerderij niet lang erop te wachten.

Doe je mee?

Inschrijven voor de Van Oers Marathon Brabant Thuiseditie en/of Menmoerhoeve wandeltocht 15km kan nog tot en met zaterdag 30 oktober 19.00 uur, via de website www.marathonbrabant.nl. Wandelaars mogen ook op zondagochtend bij de start inschrijven.

Alle prijswinnaars ontvangen op maandag 1 november bericht met een uitnodiging voor de prijsuitreiking.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief