Afbeelding
Foto: Addo Sprangers

Auto rijdt opzettelijk in op man en politieagenten: Verdachte uit gemeente Halderberge(25) aangehouden

Door: Amber Kuijs 112 Meldingen

HALDERBERGE - De politie heeft vrijdagavond een 25-jarige man uit de gemeente Halderberge aangehouden in Etten-Leur. Hij zou op de Markt opzettelijk zijn ingereden op een man en politieagenten. Een agent raakte hierbij gewond aan haar hand. 

Rond 23.20 uur kwam er een melding binnen bij de politie van een vechtpartij op de Markt. Hierbij zou mogelijk ook iemand zijn aangereden. Ter plaatse werden agenten aangesproken door een man die aangaf dat er net een auto bewust op hem was ingereden maar dat hij op tijd kon wegspringen. Deze auto zou vervolgens weg zijn gereden richting de Oude Bredaseweg. De agenten rijden naar die locatie en zien daar een voertuig staan die voldoet aan de omschrijving. Het voertuig is ook zichtbaar beschadigd. De auto komt de politie tegemoet, begint sneller te rijden en stopt niet voor de politieauto maar rijdt er tegenaan. 

Hierop springt een agent uit zijn voertuig en rent hij naar de auto van de 25-jarige verdachte uit de gemeente Halderberge. Hij haalt de man uit de auto en ruikt direct een sterke alcohollucht. Zo ontstaat het vermoeden dat de man onder invloed is. Dit vermoeden wordt vervolgens met een blaastest bevestigd. De man is aangehouden en meegenomen naar een politiecel. Bij het opnemen van verklaringen na het incident bleek dat de man zich eerder op de avond misdragen had. Hij zou een glas gegooid hebben. Toen iemand hem hierop aansprak ontstond er een conflict. De verdachte reed zijn auto toen bewust op een ander in. Hierbij heeft hij ook diverse goederen op omliggende terrassen geraakt. 
Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief