10-robbert-vd-broeke-small
10-robbert-vd-broeke-small

VIDEO: Karaktermoord dreigt voor Robbert van den Broeke

Door: Vera de Geus algemeen

HOEVEN - Robbert van den Broeke dreigt ten val te worden gebracht door nieuwe videobeelden. Daarop is het Hoevens medium te zien waarop hij met een kartonnen afbeelding van Maria en een UFO op een stokje voor een telefoonlens beweegt. Het suggereert oplichting, maar volgens Van den Broeke is hij het slachtoffer van zijn kinderlijke onschuld en bovendien van chantage. Hij spreekt zelfs van een poging tot karaktermoord.

De Amerikaanse filmmaker Willliam Gazeck leek voor Robbert van den Broeke degene die de wereld zou laten zien dat het Hoevense medium géén oplichter is. Recent was hij naar eigen zeggen getuige van de voorspelling én ontdekking van de grootste graancirkelformatie van Nederland. "Hij is een beroemdheid en was de hele week bij mij en is dus overtuigd van de echtheid. Helaas denken mensen nog steeds wel eens dat ik de graancirkels zelf maak, maar tussen de voorspelling en het ontdekken van de formatie ben ik niet van zijn zijde geweken", zo zei Van den Broeke twee maanden geleden.

Reallife soap

Gazecki, die zelfs een Emmy Award voor één van zijn documentaires in de wacht sleepte, zou zo onder de indruk van het leven van Robbert van den Broeke en zijn ontdekkingen zijn dat hij er een reallifesoap van wilde maken. "Het is echt te mooi om waar te zijn. Het is sowieso geweldig dat zo'n gerespecteerd filmmaker overtuigd is van de echtheid. Dat hij mij voor lange tijd 24 uur per dag wil filmen is heftig, maar voor mij dé kans om te laten zien dat het allemaal echt is", zo sprak het medium.

Oplichting

Nu blijkt het écht te mooi om waar te zijn. Er zijn namelijk beelden online verschenen waarop hij zichzelf filmt terwijl hij met een foto van Maria op een stokje geplakt te zwaaien. Ook is er een tweede video waarop er een afbeelding van een UFO op een stokje is geplakt. Volgens sceptici betekent dit de val van Van den Broeke en is het duidelijk dat het medium zich schuldig maakt aan oplichting.

Robbert van den Broeke komt later vandaag met een reactie. Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief