Afbeelding

Rechtzaak tegen Robbert van den Broeke geseponeerd

Door: Vera de Geus algemeen

HOEVEN - Robbert van den Broeke wordt niet vervolgd voor ernstige bedreigingen. Het Hoevens medium werd hiervan sinds 2016 verdacht en was in afwachting van een rechtzaak. Dinsdag viel er echter een brief op zijn deurmat met daarin de mededeling dat de officier van justitie de zaak geseponeerd heeft, omdat er wat hem betreft onvoldoende bewijs is. Van den Broeke reageert opgelucht, maar vindt het een bijzonder onprettig idee dat de dader nog ergens rondloopt. 

In 2016 werd het Hoevens medium midden in de nacht van zijn bed gelicht. "Ik lag diep te slapen toen de deur er ineens werd uit getrapt. Ik schrok me wezenloos en dacht dat ik vermoord zou worden door een of andere gek. Ik heb geprobeerd uit het raam te springen, ineens was ik omsingeld door elf agenten en werd ik opgepakt op verdenking van bedreiging. Er volgden hele zware en heftige verhoren." Van de Broeke zat zes dagen vast in een cel in Amsterdam vanwege dreigmails die vanuit zijn adres gestuurd werden. "Ik was gehacked, maar dat geloofde men niet. Totdat bleek dat er, terwijl ik vast zat, nog steeds dreigmails werden gestuurd. Toen ging er bij de politie een lichtje branden dat ik dat inderdaad niet kon zijn en werd ik vrijgelaten", zo vat het medium samen.

Beschuldiging

Wel hing Van den Broeke al die tijd vanwege aangiften een rechtszaak boven het hoofd. Voor hem is het naar eigen zeggen een grote opluchting dat dat van de baan lijkt. "In ergste geval, kon ik twee jaar de cel in gaan. Een vreselijk onrustige gedachte natuurlijk", vertelt hij. "Het is heel vervelend geweest, dat zeg ik eerlijk. Heel Nederland viel over me heen. RTL Boulevard, Shownieuws,  De Telegraaf noem maar op. Zelfs Peter R. de Vries gaf nog zijn ongezouten mening dat ik een manipulator en bedreiger ben. Het ging over bekende mensen, minder bekende mensen, zelfs goede vriend Emile Ratelband kreeg dreigmails vanaf mijn adres terwijl ik die niet stuurde. In die mails stonden de meest vreselijke dingen over ontvoering, onthoofding, hoe die mensen aan hun einde zouden komen. Vreselijk. Ik ben dan ook heel blij dat dit de conclusie is van justitie, want als ik het gedaan zou hebben kan de digitale recherche anno 2018 daar echt wel achter komen. Ik ben dan ook blij dat vervolging nu niet meer boven mijn hoofd hangt. Het is verschrikkelijk als je onschuldig beschuldigt wordt, dat is echt heel naar. Ik vind het overigens wel een verschrikkelijk idee dat er  nu nog steeds iemand rond loopt, wellicht meerdere personen zelfs, die dit gedaan hebben en dit soort berichten versturen." Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief