tanken-brandstof-diesel-benzine-morguefile-medium
tanken-brandstof-diesel-benzine-morguefile-medium

Geen extra benzinepomp op Borchwerf

Door: Vera de Geus algemeen

OUD GASTEL - De gemeente gaat niet akkoord met het plan om een extra benzinepomp te openen op Borchwerf. In eerste instantie had B&W hier wel oren naar, maar toen leek het te gaan om een duurzaam benzineverkooppunt. "De aanvraag voldeed niet aan die eisen en gezien het aanbod op en in de omgeving van Borchwerf zien we geen reden om hier verder aan mee te werken", aldus wethouder Wierikx.

"Het plan lag al enige tijd geleden bij ons op tafel", zo legt wethouder Hans Wierikx uit. "Het betrof toen in onze ogen een initiatiefvoorstel voor een benzinepomp van de toekomst waarin op diverse belangrijke punten oog was was voor duurzaamheid. Bijvoorbeeld op het gebied van stroomvoorziening."

Traditioneel

Het plan dat recent op tafel kwam, zag er volgens het college achter anders uit. "Het is toch meer een traditionele benzinepomp. Althans, in het plan dat ons werd voorgelegd kwam de uitwerking van 'benzineverkooppunt van de toekomst' niet echt uit de verf. Het duurzame gedeelte missen we. Daarom zien we geen reden om daar medewerking aan te verlenen, want daarvan is genoeg aanbod op Borchwerf en in de directe omgeving van het bedrijventerrein", vertelt de wethouder.

Op het plan kwamen twee zienswijzen binnen. Ook mede daarom ziet Halderberge ervan af.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief