Het nieuwe bestuur heeft hun eerste (digitale) vergadering erop zitten. Raymond, Wessel, Rob, Max, Sven, Cindy en Sven (v.l.n.r.) hebben er zin in.
Het nieuwe bestuur heeft hun eerste (digitale) vergadering erop zitten. Raymond, Wessel, Rob, Max, Sven, Cindy en Sven (v.l.n.r.) hebben er zin in. Foto: Raymond Kerstens

Verkiezingen houden gemoederen bezig bij Scouting

Algemeen

OUDENBOSCH - Er zijn drie personen gekozen en drie personen herkozen tot het bestuur van Scouting Andriessengroep. Met een nieuwe voorzitter gaat het jonge bestuur de komende bestuurstermijn tegemoet. Op een opkomst van 97% van de kiesgerechtigden kan de vereniging zeker trots zijn.

De Amerikaanse presidentsverkiezing was niet de enige verkiezing die vorige week de gemoederen bezig hield. Binnen Scouting Andriessengroep was 7 november de dag van de bestuursverkiezingen. Vorig jaar werd bekend gemaakt dat de toenmalige voorzitter, Jasper Ernest, aan zijn laatste termijn bezig was en dat er een nieuwe voorzitter gekozen moest gaan worden. Daarnaast zouden er nog vier andere termijnen aflopen, waarvan ook de secretaris zich niet herkiesbaar zou stellen. De enige wiens termijn nog niet af zou lopen, was dat van de penningmeester.

Er werden functieomschrijvingen gedeeld. “Hoe duidelijker we als oud-bestuur de taken communiceerden, hoe beter het beeld dat potentiële kandidaten zouden hebben van de functies,” vertelt Jasper Ernest, inmiddels oud-voorzitter van de groep.

Hij vult aan: “Het doel was om zoveel mogelijk kandidaten te krijgen, zodat we in ieder geval alle stoelen kunnen vullen en er hopelijk ook nog iets te kiezen zou zijn.”

In oploop naar de verkiezingen werd er in de vereniging veel gesproken over bestuursfuncties. Verschillende vrijwilligers toonden interesse voor een bestuursfunctie, maar een paar daarvan trokken zich in de aanloop van de verkiezingen helaas weer terug.

Stemronde

Dat de verkiezingen binnen de vereniging leefden bleek wel toen op 7 november dertig personen aangemeld waren om te stemmen. Dat was 97% van de vrijwilligers en wettelijke vertegenwoordigers van de jeugdleden. Uiteindelijk waren er zes kandidaten. Twee kandidaten hiervan voor de voorzittersrol, één kandidaat –die de functie reeds ad interim vervulde- voor de secretarisrol en vier kandidaten voor een rol als algemeen bestuurslid. Iedere stemronde liet een duidelijk beeld zien wat betreft de uitslag en alle bestuursstoelen werden gevuld.

Na een woord van dank draagt Jasper de symbolische voorzittersklomp voor aan de scoutingdas over aan Wessel Hartman, de nieuw verkozen voorzitter. Jasper stelt: “Het was mij een eer om de voorzitter van deze scouting te mogen zijn. Ik heb zes jaar met veel genot en plezier als voorzitter in het bestuur de scoutingvereniging mogen dienen. Ik ben er dan ook overtuigd dat het met dit nieuwe bestuur goed gaat komen.” Wessel kan dat bevestigen: “Met een paar nieuwe gezichten en mensen op andere stoelen gaat het natuurlijk weer even wennen worden. Toch weet ik zeker dat het goed gaat komen. Ik heb er in ieder geval heel erg veel zin in. We zijn allemaal mensen met een scoutinghart en hebben zelfs allemaal het genoegen gehad om scouting als jeugdlid mee te mogen maken.”

Voorstellen

Het nieuwe bestuur wordt officieel voorgesteld aan alle leden/ouders bij de (digitale) jaarvergadering. Het bestaat uit: Wessel Hartman (Voorzitter), Rob van der Heijden (Penningmeester), Max van der Heijden (Secretaris), Cindy Uildriks (Lid), Sven Brocatus (Lid), Sven Schijvenaars (Lid) en Raymond Kerstens (Lid). Jasper heeft de functie van vertrouwenspersoon opgepakt binnen de vereniging en is van plan een speltak voor senioren op te richten. Rob van Noort heeft zijn taak als secretaris neergelegd en vervult momenteel geen vrijwilligersrol maar blijft nog wel lid bij de vereniging.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief