Afbeelding
Foto: Daniëlle Laros - Boere

Halderberge heeft haar eigen Juniorcollege

Door: Vera de Geus Algemeen

HALDERBERGE - Het Junior College Halderberge is begonnen met het eerste project, en hoe toepasselijk, haar eerste weigang was op de boerderij van melkveehouderij Rommens Koeien in Hoeven. “Net als de koeien die na een lange winter voor het eerst weer de wei in mogen, zijn we dolblij dat we eindelijk gaan starten. Een belangrijke mijlpaal voor het Juniorcollege Halderberge. Dat deze start bijzonder is, mogen we wel stellen, want naast dat dit de eerste fysiekzichtbare activiteit met onze doelgroep was, speelt het Juniorcollege ook nog eens een verbindende rol tussen verschillende maatschappelijke partijen.”

Zo gingen de leerlingen van het Juniorcollege Halderberge meteen ‘de boer op’. De aftrap vond namelijk plaats bij het melkveebedrijf van Rommens Koeien, één van de Klasseboeren uit de regio, in samenwerking met Krachtig Buiten, waarbij leerlingen leren door te ervaren en te beleven over ‘de weg van boer tot bord.’ In de weken die volgen, zullen de leerlingen ondergedompeld worden ‘in de wereld van het restaurant’. Via workshops, het maken van plannen voor hun eigenrestaurant ‘start-up’, het bezoeken van specialisten in het werkveld zullen ze uiteindelijk na 7 weken hun eigen mini food-truck event organiseren.

Het Juniorcollege is een samenwerkingsverband tussen basisscholen uit de regio Halderberge en het Markland College Oudenbosch. Doel van de samenwerking is de overgang voor leerlingen van basisschool naar voortgezet onderwijs te versoepelen door gebruik te maken van elkaars kwaliteiten en expertises én verbinding te zoeken met elkaar en de regio.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief