Afbeelding
Foto: Els Rommers

Nine Voermans uit Hoeven: ‘Een pittig jaar, maar uiteindelijk geslaagd met alleen maar voldoendes!’

Door: Vera de Geus Algemeen

HALDERBERGE - Examenleerlingen van het vwo, havo en vmbo-gl hebben afgelopen week te horen gekregen of ze geslaagd zijn. Voor veel van hen is het feest, anderen moeten eerst nog één of twee vakken herkansen voor ze geslaagd zijn.

Nine Voermans (17 jaar) uit Hoeven is geslaagd voor de havo. Nine vond het best een pittig jaar.

“Ik ben van 4 vwo naar 5 havo gegaan, dus dat was hard werken. Dat de normering was aangepast, zorgde zeker wel voor minder stress. Wat ook hielp was de huiswerkbegeleiding die ik heb gehad. Mede daardoor heeft de overstap naar het examenjaar goed uitgepakt”, zegt Nine die uiteraard dolblij is dat ze geslaagd is. “Mijn profiel was economie en maatschappij. Met het vak economie had ik de meeste moeite in het afgelopen jaar. Ik was dus positief verrast met de 6,4 die ik heb behaald voor dat examenvak. Uiteindelijk staan er op mijn eindlijst alleen maar voldoendes!”

Op de vraag of ze het Markland College gaat missen, zegt ze eerlijk: “Ik had een leuke klas en samen met mijn beste vriendin heb ik het hier vijf jaar naar mijn zin gehad. Ik voelde me verbonden met de school en ook de contacten met de docenten vond ik fijn, maar ik ben nu ook wel toe aan een volgende stap. Nieuwe mensen ontmoeten en de wereld gaan verkennen, daar heb ik erg veel zin in”, zegt Nine stellig.

In september begint ze aan een studie Toegepaste Psychologie in Eindhoven. Maar eerst gaat ze lekker vakantie vieren. “Met een paar goede vrienden naar Terschelling”, vertelt Nine. “En met mijn beste vrienden ga ik natuurlijk ook wel even vieren dat ik mijn diploma behaald heb!”Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief