Afbeelding
Foto: Els Rommers

Stefan Valentijn is geslaagd: ‘Het was best een uitdaging, maar in de afgelopen zes jaar ben ik letterlijk en figuurlijk gegroeid’

Door: Vera de Geus Algemeen

HALDERBERGE - Examenleerlingen van het vwo, havo en vmbo-gl hebben afgelopen week te horen gekregen of ze geslaagd zijn. Voor veel van hen is het feest, anderen moeten eerst nog één of twee vakken herkansen voor ze geslaagd zijn. Stefan Valentijn (18 jaar) uit Oudenbosch is geslaagd voor het vwo.

Stefan kijkt terug op een speciaal jaar. “Als eindexamenleerlingen mochten wij als enige naar school, terwijl alle overige klassen online les kregen. Het was doodstil in het gebouw en overal was plek om te zitten. Bijzonder om mee te maken”, oordeelt Stefan. 

Ook al stond hij er goed voor en had hij zich goed voorbereid op de examens, alsnog vond hij de dag waarop de uitslag kwam spannend . “Ik heb natuur en gezondheid als profiel gekozen met Frans als extra vak. De examens van scheikunde en biologie vond ik behoorlijk pittig. Dus toen duidelijk was dat ik geslaagd was, was ik zo ontzettend blij!” Hij verlaat de school met een voldaan gevoel. “Het was met periodes best een uitdaging, maar in de afgelopen zes jaar ben ik letterlijk en figuurlijk gegroeid. De sfeer op school, mijn klasgenoten… ik zal ze missen”, aldus Stefan. 

Tegelijkertijd kijkt hij ook uit naar de nieuwe studie die hij gaat volgen. “Ik heb even overwogen om Psychologie te gaan studeren, maar uiteindelijk heb ik toch gekozen voor de HBO-studie Attractions & Theme Parcs Management. Want ik ben dol op attractieparken. En aangezien ik een abonnement heb op de Efteling, zal ik die de komende maanden vaak bezoeken”, voorziet Stefan. En gaat hij nog vieren dat hij geslaagd is? “Ik ga zelf langs bij mijn familie, dus ik breng het feest gewoon naar hen toe”, lacht Stefan tot besluit. Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief