Afbeelding

Gemeente: ‘De maat is vol, maximaal 60km/u op kruising Kruisstraat’

Door: Vera de Geus Algemeen

HOEVEN - De gemeente wil dat de provincie zo snel mogelijk de snelheid omlaag haalt op de kruising Kruisstraat op de N640. Het liefst naar 50km/u, maar toch zeker naar 60km/u. Wethouder Jan Mollen en wethouder Thomas Melisse vinden het onverkoopbaar dat er niet ingegrepen wordt op de kruising waar, met name voor overstekende fietsers en voetgangers, zoveel onveilige situaties ontstaan. “Voor ons is de maat vol. Als de provincie hier niet in actie komt, willen we een hele duidelijke uitleg waarom niet”, aldus Mollen die de druk opvoert.

De provincie is al lange tijd bezig met de N640. Er naderen aanpassingen, want vanaf 2022 worden de eerste maatregelen getroffen. De gemeente Halderberge wil echter dat er, vooruitlopend hierop, al aanpassingen gedaan worden aan het kruispunt het Gors, Oude Antwerpsepostbaan en N640. “Wij voelen de gevoelens van de bewoners  heel nadrukkelijk mee. Ook wij vinden dat hier iets moet veranderen en daarom voeren we de druk nogmaals op.” 

Het is inmiddels gebleken dat de aanleg van een rotonde niet tot de mogelijkheden behoort. Ook traject controle kan niet ingevoerd worden, omdat het traject daarvoor 200 meter te kort is. De beste oplossing is volgens Mollen om de snelheid op het kruispunt omlaag te halen. “Het liefst naar 50 kilometer per uur, maar omdat het buiten de bebouwde kom ligt, is dat wellicht niet haalbaar. In dat geval zetten we in op 60 km/u. Wel alleen op dat kruispunt, want als dat over de hele weg zo zou zijn, krijg je weer te maken met sluipverkeer. Doe je dat alleen op dat kruispunt dan heb je dat niet, maar is het voor voetgangers en fietsers wel veel en veel veiliger om over te steken. Dit gaan we dan ook stevig wegzetten bij de provincie, want voor ons is dit een heet hangijzer. We kiezen voor de veiligheid van onze inwoners.” Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief