Een van de oudste welpen trotseert de touwbrug.
Een van de oudste welpen trotseert de touwbrug. Foto: Ilona Rijsdijk

Scoutingleden ‘vliegen over’ naar volgende leeftijdsgroep

algemeen

OUD GASTEL - Ze vonden het best spannend om het overvliegparcours af te leggen, de oudste bevers, welpen, scouts en explorers van Scouting Andriessengroep maar eenmaal klaar met het parcours had ieder van hen een glimlach op hun gezicht.

De oudste leden van elke leeftijdsgroep zijn zaterdagochtend bij de scoutinggroep overgestapt naar de volgende leeftijdsgroep. Volgens traditie wordt het ‘overvliegen’ genoemd. “We proberen er altijd iets feestelijks van te maken,” vertelt Max van der Heijden, secretaris van de groep en een van de kartrekkers van de activiteit, “dus we hebben voor de overvliegers een parcours uitgezet.”

Op en rondom het scoutinggebouw waren verschillende spellen te vinden welke het parcours vormden: Een doolhof met een spiegel, een teamworkspel, een evenwichtslijn, een werpspel met blokken, klimmen en klauteren over een net en onder banken door en een waterglijbaan van de berg. Voor de oudere speltakken was er een touwbrug gemaakt over het water heen. “Eigenlijk stond die niet in het draaiboek,” lacht Max, “maar een paar vrijwilligers waren gister zo enthousiast, daar was geen stoppen meer aan!” 

Bij de sluiting van de activiteit staat de jeugd doorweekt van de waterglijbaan met een grote grijns op hun gezicht. “Ik vond de glijbaan heel erg leuk” zegt een van de welpen, waarop een scout reageert “maar niet zo leuk als de touwbrug!”.

Max kijkt terug op een geslaagde ochtend: “Het weer zat mee, de jeugdleden hadden het naar hun zin, en we hebben een gezellige ochtend vol avontuur gehad.”

Door de doorstroming van de leden is er weer plaats bij de speltakken. Iedere zaterdag van 10:00-12:00 ondernemen de speltakken van 4 tot 15 jaar te gekke avonturen in en rondom het scoutinggebouw in het Gastelse dorpsbos. De leeftijdsgroepen van 15 tot 18 jaar hebben hun bijeenkomst op vrijdagavond van 19:30 tot 21:30. Max stelt: “Er is veel interesse naar scouting. Voor de pandemie hadden we zelfs een wachtlijst. Die is inmiddels weggewerkt maar de interesse blijft duidelijk merkbaar. Vorige week hadden we een handvol kijkers. Deze week ook weer eentje extra. Die komen dan drie bijeenkomsten meedoen. Gelukkig hebben we bij elke speltak nog wat plek. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd!”Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief