Afbeelding

Bas de Bruijn en Delano Gommers zijn de beste tuinontwerpers!

Door: Vera de Geus Algemeen

OUDENBOSCH - Bas de Bruijn en Delano Gommers van Curio Prinsentuin zijn de beste tuinontwerpers! Zij wonnen namelijk de landelijke finale van de vmbo-wedstrijd Tuinontwerp en Tuinaanleg van de Skills Talents wedstrijd. Zij wisten de wedstrijd overtuigend te winnen met een 8,4.

Aan de finale namen zeven teams van twee leerlingen deel. Zij hadden zich hiervoor geplaatst tijdens regionale voorronden die VHG organiseerde op diverse groene vmbo-scholen. De wedstrijd maakte onderdeel uit van ‘Skills The Finals’ in de Jaarbeurs Utrecht, georganiseerd door WorldSkills Netherlands. Er vonden bijna zestig vakwedstrijden op vmbo- en mbo-niveau plaats. Dennis Wiersma, minister voor primair en voortgezet onderwijs, bezocht de wedstrijden. De deelnemers hadden vijf uur de tijd om een tuin van twee bij drie meter te maken voor ‘mijnheer en mevrouw De Vries’. Zij willen graag een tuin met veel beplanting, een vlonder dat als terras kan dienen en een gedeelte bestrating waarop zij hun barbecue kunnen plaatsen. “Allemaal werkzaamheden voor de hovenier”, legt Nicole Slagmolen uit. “Aan de hand van de ontwerptekening maakte elk team een eigen werkaanpak. De jurering was serieus, maar uiteindelijk ging het er vooral om dat ze een leuke ervaring op deden tijdens zo’n wedstrijd.”

Hoogste score
De jury beoordeelde de teams onder andere op hun aanpak, het samenwerken,duurzaamheid, creativiteit, veiligheid en het resultaat. Bas de Bruijn en Delano Gommers wisten de meeste punten te behalen. “Dit hadden we wel gehoopt, maar nooit verwacht”,aldus Delano. “Het ging hartstikke goed, wat een geweldige dag was dit!”, vindt Bas. Beide deelnemers zijn vastbesloten om van dit vak hun beroep te maken.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief