Afbeelding
Foto: Biergilde Oudenbosch

Voorzitter Johan Ruijzing over het Bierfestival: ‘De gemoedelijke sfeer staat voorop!’

Door: Amy Klaverveld Algemeen

OUDENBOSCH - Dit weekend is het de vijfde keer dat het Bierfestival in Oudenbosch neerstrijkt. Op het Jezuïetenplein kunnen bezoekers van zo’n 65 verschillende bieren genieten. Met de Basiliek op de achtergrond belooft het een sfeervol evenement te worden.

Al sinds dag één is Johan Ruijzing voorzitter van het Bierfestival in Oudenbosch. Aanstaande zaterdag staat het Jezuïetenplein vol met kraampjes en tenten van verschillende bierbrouwerijen waar bezoekers kunnen genieten van onder andere Weizen, Dubbel en Triples.

Inmiddels is het een terugkerend evenement op de agenda van de inwoners van Oudenbosch. Op de derde zaterdag van september is het weer tijd voor het Bierfestival. Voorzitter Johan blikt terug op het ontstaan van het evenement: “Het festival is een idee van ons biergilde en bedoeld om het proeven van verschillende bieren voor een grote groep mensen toegankelijk te maken.” Na alweer vier edities te hebben meegemaakt, weet Johan goed waar de kracht van het evenement zit. “Het mooie is de ongedwongen gezellige sfeer waarbij bierliefhebbers naar hartenlust kunnen proeven en zich laten verrassen door de brouwerijen.”

Voor het lustrumjaar heeft de organisatie geen uitzinnige plannen. Volgens Johan is dat een bewuste keuze. “Het succes van ons festival is de eenvoud ervan. Dit willen we ook zo handhaven. Ieder jaar doen we weer net een beetje meer. Zo is er dit jaar live muziek. Ook zijn er drie in plaats van twee pagodetenten.” Het Bierfestival trekt ieder jaar meer bezoekers. Ook voor deze editie hoopt Johan genoeg bierliefhebbers op het plein te zien. “We hopen bij goed weer veel belangstellenden te trekken, maar niet het aantal bezoekers, maar de gemoedelijke sfeer staat voorop!”Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief