Afbeelding
Foto: Molencaten Park Bosbad Hoeven

Hoevense ansichtkaart vindt na 42 jaar eindelijk zijn weg

Door: Amy Klaverveld Algemeen

HOEVEN - Het is een bijzonder verhaal dat deze week vanuit Molecaten Park Bosbad Hoeven verscheen. Een ansichtkaart heeft er ruim 40 jaar over gedaan om op zijn bestemming te komen. Nadat het poststuk spontaan bij het park als retour scheen, begon de zoektocht naar de ontvanger en verzender van de kaart.

Afgelopen donderdag zette het zwembad een bericht op Facebook. “Dit is haast onvoorstelbaar! We hebben een ansichtkaart ontvangen die ooit vanaf Camping Hoeven is verstuurd. Het is een beetje slecht te zien wanneer precies, maar de postzegel is nog in guldens, dus voor 2001! Jan, Veronica en Matthijs hebben hem verstuurd naar Ludwina en Piet Verhoeven in Nieuw-Vennep.” Bij de post staan foto’s van de ansichtkaar, waarop foto’s te zien zijn van de toenmalige camping. Later blijkt dat de kaart al zo’n 42 jaar op zoek is naar zijn adres. Op de kaart is een sticker geplakt. ‘RETOUR - Ongeldig/incompleet adres’, de kaart is uiteindelijk bezorgd bij Bosbad Hoeven, het is namelijk niet bekend waar Jan, Veronica en Matthijs wonen.

 
Tekst gaat verder onder het Facebookbericht.


Binnen enkele uren laat het internet de kracht van sociale media zien. De ontvangers, Ludwina en Piet, gevonden. Het is niet duidelijk waar de kaart al die tijd is gebleven. Ludwina vertelt aan Omroep Brabant dat ze altijd op hetzelfde adres heeft gewoond, haar man Piet is inmiddels overleden. Bosbad Hoeven geeft aan de kaart zo veilig mogelijk te versturen, zodat hij na ruim veertig jaar in Nieuw-Vennep ontvangen mag worden. Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief