Afbeelding
Foto: Politie

Pand Oudenbosch voor drie maanden dicht na vondst hennepkwekerij

Door: Amy Klaverveld Algemeen

OUDENBOSCH - Een appartement in Oudenbosch is voor drie maanden verzegeld. Dit is naar aanleiding van de vondst van een hennepkwekerij in augustus. 

De kwekerij werd op 11 augustus door de politie ontdekt in een appartement in Oudenbosch. Er zouden 152 planten in het pand hebben gestaan. Burgemeester Bernd Roks heeft nu besloten de woonruimte te sluiten. Burgemeester Roks: “We hebben samen met de gemeenteraad afgesproken hard op te tredentegen alle vormen van drugscriminaliteit, zeker in woonwijken waar onze kinderen spelen. Die afspraak komen we na.” Het appartement blijft voor drie maanden gesloten. 

De hennepkwekerij met ruim 150 planten werd werd aangetroffen op de zolder van het appartement. De burgemeester heeft de bevoegdheid om in dit soort zaken tot sluiting over te gaan. Met de afsluiting van het appartement wil de burgemeester het woon- en leefklimaat in de directe omgeving beschermen en tevens de openbare orde herstellen.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief