Links Jack Elst, rechts de nieuwe Keizer Donnie Ossenblok
Links Jack Elst, rechts de nieuwe Keizer Donnie Ossenblok Foto: Patricia Ossenblok

Na 30 jaar een nieuwe keizer bij Hbv Concordia Florebith

Algemeen

OUDENBOSCH - Afgelopen zondag werd op de banen van Hbv Concordia Florebith de jaarlijkse Koningsverschieting gehouden. 

Zowel de volwassenen als de jeugd schoten ‘s middags de 3 proefpijlen en 30 tellende pijlen; de volwassenen op 25 meter en de jeugd op 18 meter. Deze wedstrijd is een strijd tussen de allerbeste schutters van eigen club. Iedere schutterij heeft een Keizer, Koning, schildknapen, knechten, Houten klaas, Compound kampioen, Prins of Prinses en beste senioren. 

De beste schutter van de volwassenen wordt Koning. Als iemand 2 jaar Koning wordt, mag hij meteen, ter plaatse, de Keizer uitdagen om een 1 tegen 1 duel uit te vechten om de titel. Keizer Jack Elst was al bijna 30 jaar de absolute top van de club, werd ook al eens NL kampioen 1e klasse en stond al 35 keer in de selectie voor het NL team voor de jaarlijkse interland tegen België. Oftewel; Jack Elst is al ruim 40 jaar één van de beste en meest constante schutters van Nederland. 

En nog altijd schiet hij de 9 gemiddeld! Vorig jaar pakte Donnie Ossenblok de titel van Koning en kwam nu om zijn titel te verdedigen en de Keizer uit te dagen en daarmee een kans te krijgen om de felbegeerde keizerstitel af te pakken. Velen hadden dit al geprobeerd, maar Jack wist steeds weer te winnen en Keizer te blijven. Afgelopen zondag prolongeerde Ossenblok zijn titel van Koning en daagde meteen de Keizer uit. 

Na een slopende serie van nòg eens 10 pijlen met de bijbehorende zenuwen en een groep van zo’n 30 toeschouwers eindigde Don op 93 punten en de Keizer op 89 punten. Na dertig jaar was de Keizer dan verslagen. Donnie Ossenblok kreeg de grote beker uitgereikt door voorzitter Tony de Jong die ook zichtbaar gëemotioneerd was door deze verschuiving van de grote titel. Sportiviteit en veel respect wederzijds. Een fantastische wedstrijd met hoge persoonlijke scores.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief